Vaniljeva krema (slaščičarska krema)

Znam svetuje

Tako lahka kot kakšen oblaček.

Sestavine

  • 4 dl mleka
  • 2 vaniljeva stroka
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 60 g sladkorja
  • 30 g gladke moke
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • 1 pomaranča
  • 125 g smetane
  • naribana čokolada

Priprava

1Mleko nalijemo v lonec. Vaniljeva stroka vzdolžno prerežemo z ostrim nožem, s konico noža postrgamo notranjost in jo zmešamo z mlekom. V mleko dodamo tudi vaniljeva stroka in sol. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in sladkor stepemo v gosto kremo.

2V rumenjakovo peno vmešamo moko in škrob. Mleko z dodatki segrejemo na visoki temperaturi, vendar ga ne zavremo. Iz mleka poberemo vaniljeva stroka in v mleko ob stalnem mešanjem vlijemo rumenjakovo mešanico. Nastalo mešanico ob stalnem mešanju na hitro pokuhamo. Kremo ob stalnem mešanju tudi ohladimo.

3Pomarančo operemo s krtačo v vroči vodi, jo osušimo in lupino na drobno naribamo. Nato pomarančo razpolovimo in eno polovico stisnemo. V kremo vmešamo naribano pomarančno lupino in eno žlico pomarančnega soka. Iz beljakov stepemo trd sneg, stepemo sladko smetano in vse postopoma primešamo v kremo. Kremo razdelimo v skledice in damo v hladilnik.

4Pred serviranjem okrasimo s čokolado.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite