Odliฤna vzhodnjaลกka sladica.
Sestavine
Tulumbe
- 1/2 l vode
- 500 g moke
- 1 strok vanilije (lahko tudi 2 vreฤki vanilijevega sladkorja)
- 1/2 limone
- 6 jajc
- olje za cvretje
ล erbet
- 700 g sladkorja
- 1 l vode
- 1 limona
Sestavine
1Segrejemo vodo, prilijemo olje in poฤakamo, da zavre. Dodamo vanilijo in med meลกanjem vkuhamo moko. Kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler ne nastane gladka masa, ki se mora ลพe malo lepiti na dno posode.
2Testo ohladimo in mu primeลกamo jajca. Po vsakem dodanem jajcu testo znova dobro premeลกamo in pustimo malo poฤivati.
3Testo naloลพimo v brizgalno vreฤko z malo ลกirลกim zvezdnatim nastavkom in neposredno v vroฤe olje oblikujemo 5 cm dolge koลกฤke, ki jih ocvremo, da zarumenijo.
4ล arbet naredimo z vodo, s sladkorjem in z limoninim sokom. To skupaj skuhamo v sirup (10 do 15 minut). ล arbet ohladimo in z njim prelijemo ลกe tople tulumbe.