Tulumbe

Znam svetuje

Odliฤna vzhodnjaลกka sladica.

Sestavine

Tulumbe

  • 1/2 l vode
  • 500 g moke
  • 1 strok vanilije (lahko tudi 2 vreฤki vanilijevega sladkorja)
  • 1/2 limone
  • 6 jajc
  • olje za cvretje

ล erbet

  • 700 g sladkorja
  • 1 l vode
  • 1 limona

Sestavine

1Segrejemo vodo, prilijemo olje in poฤakamo, da zavre. Dodamo vanilijo in med meลกanjem vkuhamo moko. Kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler ne nastane gladka masa, ki se mora ลพe malo lepiti na dno posode.

2Testo ohladimo in mu primeลกamo jajca. Po vsakem dodanem jajcu testo znova dobro premeลกamo in pustimo malo poฤivati.

3Testo naloลพimo v brizgalno vreฤko z malo ลกirลกim zvezdnatim nastavkom in neposredno v vroฤe olje oblikujemo 5 cm dolge koลกฤke, ki jih ocvremo, da zarumenijo.

4ล arbet naredimo z vodo, s sladkorjem in z limoninim sokom. To skupaj skuhamo v sirup (10 do 15 minut). ล arbet ohladimo in z njim prelijemo ลกe tople tulumbe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite