Prosena kaša z jabolki

Znam svetuje

Ste vedeli, da je proso poleg ovsa žito z največ vitamini in minerali. Proso je prastaro žito in že iz preteklosti velja za zdravilno. V kulinariki uporabljamo oluščeno zrnje.

Proseno kašo lahko kuhamo v vodi ali mleku, ji dodajamo različno sadje ali zelenjavo, lahko jemo sladko ali slano različico. Naš predlog je prosena kaša z jabolki in cimetom za okusen in zdrav zajtrk.

Sestavine za proseno kašo z jabolki

  • 2 jabolki
  • 100 g prosene kaše
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec cimeta
  • 5 g masla
  • ščepec soli
  • 1 olupljeno in na lističe narezano jabolko

Postopek

1Jabolka olupimo in narežemo na krhlje, damo jih v lonec in zalijemo s toliko vode, da pokrije jabolka. Pokrite kuhamo 5 minut.

2Kašo operemo  in jo dodamo k jabolkom. Po potrebi dolijemo vodo – naj je bo toliko, da pokrije kašo. Dodamo še cimet, sladkor po okusu in ščepec soli.

3Kuhamo 20 – 30 minut, odvisno kako čvrsto kašo želimo. Vmes večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še malo vode. Ko je kuhano, odstavimo, dodamo košček masla, premešamo in pustimo še nekaj  minut.

4Preden postrežemo, posujemo s cimetom in dvema žlicama naribanega jabolka. Sladkor lahko zamenjate s stevio ali drugim naravnim sladilom in bo jed manj kalorična.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite