Papaja Crème Brûlée z karamelizirano sladkorno skorjo

Znam svetuje

Papaja je okusno in vsestransko sadje, ki ga lahko uporabimo v različnih sladicah. Tukaj je recept za Papajo Crème Brûlée z karamelizirano sladkorno skorjo.

Sestavine za papajo Crème Brûlée z karamelizirano sladkorno skorjo

  • 1 zrela papaja, olupljena in narezana na kocke
  • 1 skodelica (240 ml) smetane za stepanje
  • 1/2 skodelice (120 g) kristalnega sladkorja
  • 1/4 skodelice (60 g) kristalnega sladkorja (za karameliziranje)
  • 2 velika jajčna rumenjaka
  • 1 čajna žlička (5 g) vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 čajna žlička (1 g) soli
  • 1/4 skodelice (30 g) neslanega masla, stopljenega

Postopek

1V mešalniku ali kuhinjskem robotu zmešajte narezano papajo, dokler ne postane gladka. Pire precedite skozi fino sito v skledo, pritiskajoč na trdne delce, da iztisnete čim več tekočine. Trdne delce zavrzite.

2V srednje veliki posodi stepite smetano za stepanje, kristalni sladkor in sol. Kuhajte na srednje močnem ognju, občasno premešavajte, dokler se sladkor ne raztopi in zmes postane vroča, vendar ne vre.

3V majhni skledi stepite jajčne rumenjake in stopljeno maslo. Postopoma dodajajte toplo smetanovo zmes k rumenjakom, ves čas stepajoč, da preprečite, da bi se jajca zgrudila.

4V zmes z rumenjaki vmešajte pire iz papaje, dokler se dobro ne poveže.

5Zmes prelijte v 4-6 ramekinov ali majhnih pekačev. Ramekine postavite v večjo pekač in dodajte vročo vodo, da doseže do polovice strani ramekinov.

6Pecite crème brûlée pri 150 °C 25-30 minut, ali dokler se robovi ne strdijo, središča pa še nekoliko trepetajo.

7Po vrhu vsakega ramekina potresite tanek sloj kristalnega sladkorja. Sladkor karamelizirajte s kuhinjskim plamenikom ali pod žarom, dokler ne postane zlato rjav.

8Crème brûlée ohladite v hladilniku vsaj 2 uri ali čez noč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite