Ste naveličani standardnih okusov? Korenčkova rulada, ki ji kečap še poudari okus, je tu, da popestri vaše sladice. Nadevali smo jo s kremnim sirom, šunko, sirom in kumaricami. Verjemite, da se odlično ujemajo.
Sestavine za korenčkovo rulado
- 5 jajc
- 4 žlice moke
- 4 korenčki
- 80 g kečapa
- 1 pecilni prašek
- sol
Za nadev
- 400 g kremnega sira
- 200 g šunke
- 100 g kislih kumaric
- 50 g sira
- sol
Postopek
1Korenje očistimo, ga skuhamo v slani vodi ter pretlačimo z vilicami. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v čvrst sneg.
2V drugi posodi zmešamo rumenjake, kečap, korenje, pecilni prašek in moko. Dodamo ščepec soli in premešamo. Narahlo vmešamo še sneg beljakov.
3Pekač obložimo s peki papirjem in vanj dodamo pripravljeno zmes. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah, da se zlato rjavo zapeče. Pečeno zavijemo v vlažno krpo v rulado.
4Za nadev narežemo na kocke šunko in kisle kumarice, sir naribamo. Dodamo kremni sir, posolimo in premešamo.
5Zmehčano rulado premažemo s pripravljenim nadevom in zavijemo nazaj v rulado. Ohlajeno narežemo na rezine.