Na hitro pripravljen kolač za trenutke, ko pade “cuker”.
Sestavine
- 2 jajca
- 1 žlička vaniljevega ekstata
- 1/2 lončka sladkorja
- 4 jušne žlice olja
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 4 jušne žlice čokolade v prahu
- lonček gladke moke tip 500
- 1/2 lončka mleka
Priprava
1V posodi penasto vmešamo jajce, vaniljev ekstrat in sladkor. Dodamo olje, čokolado v prahu, presejano moko, pecilni prašek in sodo bikarbono ter mleko. Masa mora biti gostejša, ne tekoča, zato po potrebi dodamo še žličko moke.
2V pekač podolgovate oblike (priporočamo mere 33 x 10 cm) položimo peki papir, ga premažemo z oljem (testo se zato ne zalepi na papir in papir zlahka odstranimo) ter vlijemo dobljeno maso.
3Pekač položimo v prej ogreto pečico in kolač pečemo približno pol ure ventilatorsko na 180 °C. Po peki kolač obrnemo, odstranimo papir in postrežemo.