Čokoladne kocke s kokosom in kislo smetano

Znam svetuje

Čokoladne kocke s kokosom in kislo smetano so stara dobra klasika, ki nikoli ne razočara. Sestavljene so iz sočnega kakavovega biskvita, svežega nadeva s kislo smetano in kokosom ter čokoladne glazure, njihova priprava pa vam bo vzela manj kot eno uro časa.

Sestavine za čokoladne kocke s kokosom in kislo smetano

Kakavov biskvit

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 110 g kristalnega sladkorja
  • 50 ml vode
  • 50 ml olja
  • 80 g gladke moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 7 g pecilnega praška

Čokoladno mleko (pripravimo ga med peko biskvita)

  • 130 ml mleka
  • 50 g jedilne čokolade
  • 1 rumov sladkor (ali vaniljev – po želji)

Nadev s kislo smetano in kokosom

  • 540 g kisle smetane (3 lončki)
  • 130 g kokosove moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek želatine fix

Čokoladna glazura

  • 55 g temne čokolade (55%)
  • 60 g masla

Postopek

Kakavov biskvit

1Pečico segrejemo na 180 °C.

2Jajci ločimo.

3Beljaka stepemo v čvrst sneg.

4Rumenjaka, sladkor, olje in vodo stepamo 5 minut.

5Rumenjakovi masi dodamo presejane suhe sestavine in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo še sneg beljakov.

6Maso enakomerno razporedimo po pekaču velikosti 18 x 25 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo približno 25 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).

7Pečen biskvit 5 minut ohlajamo v na pol odprti pečici, nato ga vzamemo iz pečice in še toplega prelijemo s čokoladnim mlekom.

Čokoladno mleko

1Vse sestavine združimo v manjši kozici in na nizki temperaturi segrevamo, da se čokolada stopi.

Nadev s kislo smetano in kokosom

1Kislo smetano gladko zmešamo s kokosovo moko, dodamo želatino fix in dobro premešamo.

2Nazadnje kremi dodamo še sladkor v prahu in ponovno dobro premešamo, da se sestavine povežejo.

Čokoladna glazura

1Nad paro ali v kozici na nizki temperaturi stopimo maslo in koščke čokolade. Vmes večkrat premešamo.

Sestavljanje

1Navlažen in ohlajen biskvit enakomerno premažemo z nadevom in površino poravnamo. Damo za 2 uri v hladilnik, da se krema ohladi in učvrsti.

2Po ohlajeni kremi prelijemo mlačno čokoladno glazuro (da bo glazura enakomerno razporejena, si pomagamo z rahlim nagibanjem pekača v smeri urinega kazalca) in damo v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje čez noč.

3Dobro ohlajene kocke poljubno razrežemo in dekoriramo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite