Smetanova omaka z lososom je razkošna poslastica, ki bo navdušila vaše brbončice in vaše goste pustila brez besed. Ta recept združuje nežnost lososovega fileja z bogato in kremasto smetanovo omako, ki ustvari popolno sinergijo okusov.
S preprostimi koraki in kakovostnimi sestavinami boste hitro pripravili to jed, ki je kot nalašč za posebne priložnosti ali romantično večerjo. Odkrijte, kako pripraviti to okusno omako in navdušite svoje najdražje s slastnim obrokom, ki ga bodo zagotovo imeli radi.
Sestavine za smetanovo omako z lososom
- 2 žlici masla
- 1 čebula, drobno nasekljana
- 2 stroka česna, drobno nasekljana
- 200 g fileja lososa, narezanega na kocke
- 1 skodelica smetane za kuhanje (lahko uporabite tudi smetano za kuhanje s 18% maščobe)
- 1/2 skodelice mleka
- Sol in poper po okusu
- Ščepec muškatnega oreščka
- 250 g testenin
- sol za kuhanje testenin
Postopek
1Najprej pripravite testenine po navodilih na embalaži. V večji lonec zavrite vodo, ji dodajte malo soli in skuhajte testenine do želene stopnje mehkobe. Ko so kuhane, jih odcedite in postavite na stran.
2Medtem v večji ponvi segrejte maslo na srednji temperaturi. Dodajte nasekljano čebulo in česen ter kuhajte približno 2-3 minute, dokler čebula ne postane steklena. Dodajte narezan losos v ponev s čebulo in česnom ter kuhajte še 2-3 minute, dokler losos ne spremeni barve in postane roza.
3Zmanjšajte temperaturo in dodajte smetano za kuhanje in mleko. Pustite, da omaka zavre, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte na nizki temperaturi približno 5-7 minut, da omaka nekoliko zgosti.
4Omako začinite s soljo, poprom in po želji z muškatnim oreščkom. Po okusu prilagodite začimbe.
5Ko je omaka pripravljena, ji dodajte kuhane testenine in premešajte, da se testenine enakomerno prekrijejo z omako.
6Postrezite takoj. Lahko okrasite s svežimi zelišči, npr. peteršiljem, in ponudite s svežim parmezanom po želji.