Smetanova omaka z lososom

Znam svetuje

Smetanova omaka z lososom je razkoลกna poslastica, ki bo navduลกila vaลกe brbonฤice in vaลกe goste pustila brez besed. Ta recept zdruลพuje neลพnost lososovega fileja z bogato in kremasto smetanovo omako, ki ustvari popolno sinergijo okusov.

S preprostimi koraki in kakovostnimi sestavinami boste hitro pripravili to jed, ki je kot nalaลกฤ za posebne priloลพnosti ali romantiฤno veฤerjo. Odkrijte, kako pripraviti to okusno omako in navduลกite svoje najdraลพje s slastnim obrokom, ki ga bodo zagotovo imeli radi.

Sestavine za smetanovo omako z lososom

  • 2 ลพlici masla
  • 1 ฤebula, drobno nasekljana
  • 2 stroka ฤesna, drobno nasekljana
  • 200 g fileja lososa, narezanega na kocke
  • 1 skodelica smetane za kuhanje (lahko uporabite tudi smetano za kuhanje s 18% maลกฤobe)
  • 1/2 skodelice mleka
  • Sol in poper po okusu
  • ล ฤepec muลกkatnega oreลกฤka
  • 250 g testenin
  • sol za kuhanje testenin

Postopek

1Najprej pripravite testenine po navodilih na embalaลพi. V veฤji lonec zavrite vodo, ji dodajte malo soli in skuhajte testenine do ลพelene stopnje mehkobe. Ko so kuhane, jih odcedite in postavite na stran.

2Medtem v veฤji ponvi segrejte maslo na srednji temperaturi. Dodajte nasekljano ฤebulo in ฤesen ter kuhajte pribliลพno 2-3 minute, dokler ฤebula ne postane steklena. Dodajte narezan losos v ponev s ฤebulo in ฤesnom ter kuhajte ลกe 2-3 minute, dokler losos ne spremeni barve in postane roza.

3Zmanjลกajte temperaturo in dodajte smetano za kuhanje in mleko. Pustite, da omaka zavre, nato pa zmanjลกajte temperaturo in kuhajte na nizki temperaturi pribliลพno 5-7 minut, da omaka nekoliko zgosti.

4Omako zaฤinite s soljo, poprom in po ลพelji z muลกkatnim oreลกฤkom. Po okusu prilagodite zaฤimbe.

5Ko je omaka pripravljena, ji dodajte kuhane testenine in premeลกajte, da se testenine enakomerno prekrijejo z omako.

6Postrezite takoj. Lahko okrasite s sveลพimi zeliลกฤi, npr. peterลกiljem, in ponudite s sveลพim parmezanom po ลพelji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite