Ohrovt s slanino iz pečice

Znam svetuje

Odlična priloga h krompirju in k mesu.

Sestavine

  • 1 kg ohrovta
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 150 g prekajene mesnate slanine
  • poper
  • sol
  • 1/2 l juhe iz goveje kocke
  • 40 g masti

Priprava

1Očiščen, opran in na širše rezance narezan ohrovt kuhamo v slani vodi približno 10 minut in ga odcedimo. Čebulo sesekljamo, slanino narežemo na majhne kocke.

2Pekač pomastimo in vanj naložimo plast ohrovta in plast čebule s slanino. Vsako plast posolimo in popopramo ter potresemo s česnom. Vrhnja plast naj bo ohrovt.

3Zalijemo z juho iz kocke, prelijemo s stopljeno mastjo in 45 minut pečemo v pečici pri 180 °C.

Nasveti

4Ohrovt s slanino ponudimo kot prilogo k mesu, krompirju, mesni štruci ter tudi jajcu na oko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite