Odlična priloga h krompirju in k mesu.
Sestavine
- 1 kg ohrovta
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 150 g prekajene mesnate slanine
- poper
- sol
- 1/2 l juhe iz goveje kocke
- 40 g masti
Priprava
1Očiščen, opran in na širše rezance narezan ohrovt kuhamo v slani vodi približno 10 minut in ga odcedimo. Čebulo sesekljamo, slanino narežemo na majhne kocke.
2Pekač pomastimo in vanj naložimo plast ohrovta in plast čebule s slanino. Vsako plast posolimo in popopramo ter potresemo s česnom. Vrhnja plast naj bo ohrovt.
3Zalijemo z juho iz kocke, prelijemo s stopljeno mastjo in 45 minut pečemo v pečici pri 180 °C.
Nasveti
4Ohrovt s slanino ponudimo kot prilogo k mesu, krompirju, mesni štruci ter tudi jajcu na oko.