Mlinci

Znam svetuje

Odliฤni mlinci, ki ne smejo manjkati za Martinovo kosilo, odliฤni pa so tudi ostale dni v letu.

Sestavine

  • 1 kg moke
  • 5 rumenjakov
  • 4 dl vode
  • 1 dl mleka
  • sol

Priprava

1V skledi zmeลกamo moko, rumenjake, vodo in mleko. Nato zamesimo gladko testo. Testo razdelimo na manjลกe kose. Te na pomokani povrลกini tanko razvaljamo. Peฤico segrejemo na 180ยฐC.

2Nato pripravimo pekaฤ: obloลพimo ga s papirjem za peko, nanj pa zloลพimo razvaljane krpice testa. Peฤemo jih toliko ฤasa, da mlinci porumenijo in dobijo mehurฤke.

3Peฤene mlince ohladimo in razlomimo v skledo. Prelijemo jih z vroฤo vodo ali ลกe bolje z juho. Preden mlince postreลพemo, odlijemo odveฤno tekoฤino.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite