Odliฤni mlinci, ki ne smejo manjkati za Martinovo kosilo, odliฤni pa so tudi ostale dni v letu.
Sestavine
- 1 kg moke
- 5 rumenjakov
- 4 dl vode
- 1 dl mleka
- sol
Priprava
1V skledi zmeลกamo moko, rumenjake, vodo in mleko. Nato zamesimo gladko testo. Testo razdelimo na manjลกe kose. Te na pomokani povrลกini tanko razvaljamo. Peฤico segrejemo na 180ยฐC.
2Nato pripravimo pekaฤ: obloลพimo ga s papirjem za peko, nanj pa zloลพimo razvaljane krpice testa. Peฤemo jih toliko ฤasa, da mlinci porumenijo in dobijo mehurฤke.
3Peฤene mlince ohladimo in razlomimo v skledo. Prelijemo jih z vroฤo vodo ali ลกe bolje z juho. Preden mlince postreลพemo, odlijemo odveฤno tekoฤino.