Kislo zelje s podmetom in z ocvirki

Znam svetuje

Kislo zelje s podmetom in z ocvirki je jed, ki nas popelje nazaj v čase starih babic in njihovih tradicionalnih kuharskih veščin.

Ta okusna jed je prava poslastica za vse ljubitelje klasičnih slovenskih okusov, saj združuje kislo zelje, ki je priljubljena sestavina naših jedi, s hrustljavimi podmeti in bogatimi ocvirki. Rezultat je jed, ki vas bo navdušila s svojim polnim okusom, bogato teksturo ter vonjem, ki vas bo povlekel nazaj v otroštvo.

V tem receptu bomo razkrili, kako pripraviti to slastno jed, korak za korakom. S sledenjem našim preprostim navodilom boste lahko pričarali okusno kislo zelje s podmetom in ocvirki kar v udobju svoje kuhinje.

Pripravljeni ste na kulinarično potovanje nazaj v čas, zato si vzemite čas in se pripravite na pristno slovensko doživetje okusov.

Sestavine za kislo zelje s podmetom in z ocvirki

  • 1 kg kislega zelja
  • 1 lovorov list
  • nekaj zrnc črnega popra
  • 1 žlica moke
  • 1 čebula
  • 2 žlici ocvirkov
  • 1 žlica masti

Postopek

1Če je zelje preveč kislo, ga operemo pod mrzlo vodo. Nato zavremo v posodi vodo, ter ga damo kuhat skupaj z lovorovim listom in zrni popra. Kuha naj se pol ure.

2Ko je skuhano, odlijemo malo vode in dolijemo mrzlo. Po zelju popršimo žlico moke in zmešamo z vilicami.

3V ponvi segrejemo ocvirke ter na masti prepražimo še narezano čebulo in vse to dodamo zelju. Premešamo ter kuhamo še 15 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite