Kislo zelje s podmetom in z ocvirki je jed, ki nas popelje nazaj v čase starih babic in njihovih tradicionalnih kuharskih veščin.
Ta okusna jed je prava poslastica za vse ljubitelje klasičnih slovenskih okusov, saj združuje kislo zelje, ki je priljubljena sestavina naših jedi, s hrustljavimi podmeti in bogatimi ocvirki. Rezultat je jed, ki vas bo navdušila s svojim polnim okusom, bogato teksturo ter vonjem, ki vas bo povlekel nazaj v otroštvo.
V tem receptu bomo razkrili, kako pripraviti to slastno jed, korak za korakom. S sledenjem našim preprostim navodilom boste lahko pričarali okusno kislo zelje s podmetom in ocvirki kar v udobju svoje kuhinje.
Pripravljeni ste na kulinarično potovanje nazaj v čas, zato si vzemite čas in se pripravite na pristno slovensko doživetje okusov.
Sestavine za kislo zelje s podmetom in z ocvirki
- 1 kg kislega zelja
- 1 lovorov list
- nekaj zrnc črnega popra
- 1 žlica moke
- 1 čebula
- 2 žlici ocvirkov
- 1 žlica masti
Postopek
1Če je zelje preveč kislo, ga operemo pod mrzlo vodo. Nato zavremo v posodi vodo, ter ga damo kuhat skupaj z lovorovim listom in zrni popra. Kuha naj se pol ure.
2Ko je skuhano, odlijemo malo vode in dolijemo mrzlo. Po zelju popršimo žlico moke in zmešamo z vilicami.
3V ponvi segrejemo ocvirke ter na masti prepražimo še narezano čebulo in vse to dodamo zelju. Premešamo ter kuhamo še 15 minut.