Kislo zelje

Znam svetuje

Odliฤno pripravljeno kislo zelje, ki ga bo pohvalila tudi nona.

Sestavine

  • 1 ลพlica sonฤniฤnega olja
  • 100 g prekajene slanine
  • 1 manjลกa ฤebula
  • 700 g kislega zelja
  • 4 brinove jagode
  • 2 dl vode
  • 2 ลกฤepca soli
  • 1 ลกฤepec sveลพe mletega ฤrnega popra

Priprava

1ฤŒebulo drobno sesekljamo. Slanino nareลพemo na tanjลกe rezine, ki jih zreลพemo na manjลกe kocke. Poskusimo zelje. ฤŒe se nam zdi prekislo, ga na hitro speremo v cedilu pod tekoฤo hladno vodo.

2V posodi segrejemo olje, dodamo slanino in jo med meลกanjem prepraลพimo. Dodamo ฤebulo in jo praลพimo toliko ฤasa, da postekleni. Dodamo ลกe zelje in brinove jagode ter vse skupaj dobro premeลกamo. Zalijemo z vodo.

3Ko zelje zavre, zniลพamo temperaturo, posodo pokrijemo in duลกimo toliko ฤasa, da se zelje povsem zmehฤa. Zelje poskusimo in po okusu zaฤinimo s soljo in z mletim poprom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite