Odliฤno pripravljeno kislo zelje, ki ga bo pohvalila tudi nona.
Sestavine
- 1 ลพlica sonฤniฤnega olja
- 100 g prekajene slanine
- 1 manjลกa ฤebula
- 700 g kislega zelja
- 4 brinove jagode
- 2 dl vode
- 2 ลกฤepca soli
- 1 ลกฤepec sveลพe mletega ฤrnega popra
Priprava
1ฤebulo drobno sesekljamo. Slanino nareลพemo na tanjลกe rezine, ki jih zreลพemo na manjลกe kocke. Poskusimo zelje. ฤe se nam zdi prekislo, ga na hitro speremo v cedilu pod tekoฤo hladno vodo.
2V posodi segrejemo olje, dodamo slanino in jo med meลกanjem prepraลพimo. Dodamo ฤebulo in jo praลพimo toliko ฤasa, da postekleni. Dodamo ลกe zelje in brinove jagode ter vse skupaj dobro premeลกamo. Zalijemo z vodo.
3Ko zelje zavre, zniลพamo temperaturo, posodo pokrijemo in duลกimo toliko ฤasa, da se zelje povsem zmehฤa. Zelje poskusimo in po okusu zaฤinimo s soljo in z mletim poprom.