Kaneloni s šunko in z rikoto so nam hitro pri roki, ko imamo v hladilniku že pripravljene kanelone, nakar jih samo še napolnimo s špinačo, rikoto in pekorinom, kar lepo razvaja naše brbončice.
Sestavine za kanelone s šunko in z rikoto
- 12 kanelonov
- maslo za pekač
Nadev
- 140 g kuhane šunke
- 140 g špinače
- 120 g rikote
- 1 jajce
- 3 žlice svežega pekorina
- 1 ščepec svežega muškatnega oreščka
- sol
- poper
Sirova omaka
- 600 ml mleka
- 25 g masla
- 2 žlici moke
- 80 g svežega sira grojera
- sol
- poper
Postopek
1V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo. V njej 7 minut kuhamo kanelone, da ostanejo al dente. Odcedimo jih in do suhega otremo s papirnatimi brisačami.
2Zmiksamo (par sekund) šunko, špinačo ter rikoto. Dodamo jajce in pekorino ter še enkrat premešamo. Nadev začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom.
3Namastimo pekač za narastek. V kanelone vbrizgamo nadev s pomočjo vrečke. Kanelone položimo v pekač.
4Za sirovo omako močno segrejemo mleko. Medtem v drugem loncu raztopimo maslo. Vanj stresemo moko, da zarumeni. Lonec odstavimo s štedilnika in počasi dodamo vroče mleko. Lonec vrnemo na štedilnik in med stalnim mešanjem zavremo. Na nizkem ognju med mešanjem kuhamo 10 minut, da se omaka zgosti. Odstavimo, vmešamo sir ter začinimo s soljo in poprom.
5Pečico segrejemo na 180 stopinj. Kanelone prelijemo s sirovo omako in jed 25 minut pečemo v pečici. Takoj ponudimo.