Hladna tunina omaka

Znam svetuje

Ta hladna tunina omaka je popolna za poletne dni ali hitre prigrizke, ko si ลพelite nekaj okusnega, a preprostega. Zdruลพuje sveลพino tunine z razkoลกnostjo majoneze, dijonsko gorฤico in brizgom limoninega soka, kar ustvarja popolno sinergijo okusov.

Postrezite jo s krekerji, na kruhu ali kot prilogo k solati. Naj bo vsak griลพljaj uลพitek, poln okusov in poลพivljajoฤih arom.

Sestavine za hladno tunino omako

  • 140-160 g /1 ploฤevinka tunine v lastnem soku, odcejena
  • 2 ลพlici majoneze
  • 1 ลพlica grลกkega jogurta
  • 1 ลพlica drobno sesekljanega sveลพega peterลกilja
  • 1 ลพlica kapre, drobno sesekljana
  • 1 ลพliฤka dijonske gorฤice
  • sok polovice limone
  • sol in poper po okusu

Postopek

1 Odcedite tunino iz ploฤevinke in jo drobno razdrobite s pomoฤjo vilice.

2 V skledi zdruลพite tunino, majonezo, grลกki jogurt, sesekljan peterลกilj, kapre, dijonsko gorฤico in limonin sok. Previdno premeลกajte sestavine, da se enakomerno zdruลพijo.

3 Dodajte sol in poper po okusu. Po potrebi lahko dodate veฤ limoninega soka ali gorฤice, da omako prilagodite svojem okusu.

4 Omako postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se okusi dodatno prepojijo.

5 Ohlajeno tunino omako postrezite kot namaz na kruhu, krekerjih ali kot dadatek k zelenjavi.

6 Po ลพelji lahko dodate nasekljan ฤesen, drobno sesekljano ฤebulo ali malo ฤilija za dodaten okus.

Uลพivajte v tej osveลพujoฤi tunini omaki, ki je odliฤna kot lahek prigrizek ali kot dodatek k razliฤnim jedem!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite