Francoska solata

Znam svetuje

Nekaj, kar ne sme manjkati na mizi v prazničnih dneh, dobra pa je tudi vmes.

Sestavine

  • 30 dag krompirja
  • 20 dag korenja
  • 20 dag svežega graha
  • 15 dag kislih kumaric
  • 2 jajci
  • 20 dag majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • 1/2 žličke soli
  • 2 ščepca sveže mletega popra

Priprava

1Krompir olupimo, očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke. Korenje operemo, ostrgamo z nožem in narežemo na približno enako velike kocke kot krompir. Grah očistimo in izluščimo. Kumarice narežemo na koščke.

2V večjo posodo stresemo krompir in ga zalijemo s toliko hladne vode, da je v celoti pokrit. Ko voda zavre, jo solimo. Krompir na zmernem ognju kuhamo 10 minut oz. dokler se ne zmehča (preverimo z dolgim tanjšim nožem). Medtem pristavimo drugo kozico, v katero nalijemo slano vodo in v njej 10 minut kuhamo grah in korenje. Kuhano zelenjavo odcedimo in ohladimo.

3Jajci položimo v hladno vodo in zavremo. Ko voda zavre, ju kuhamo še 5 minut, potem pa ohladimo pod tekočo hladno vodo in olupimo. Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake narežemo na koščke, rumenjake pa nadrobimo.

4Zelenjavo stresemo v večjo skledo. Dodamo narezane kumarice, jajca, gorčico in majonezo. Po okusu solimo in popramo. Vse sestavine dobro premešamo in pripravljeno solato poskusimo. Če je premalo kisla, dodamo še žličko vinskega kisa (ali malo tekočine od kumaric). Pripravljeno solato pred serviranjem dobro ohladimo v hladilniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite