Marmelada iz smrekovih vršičkov

Znam svetuje

Ta marmelada iz smrekovih vršičkov ima značilen okus in bo odlična na toastu, palačinkah ali kot dodatek k različnim jedem. Spomlad je čas za nabiranje mladih smrekovih vršičkov, ko so mehki in zeleni. Vsebujejo veliko hranilnih snovi, vključno z vitamini C in A, naravna zdravila, ki jih iz njih pripravimo, pa lajšajo kašelj in prehlad, pomirjajo in sproščajo ter izboljšujejo imunski sistem.

Smrekove vršičke nabirajmo previdno in skrbno, da ne poškodujemo dreves. Ne odstranimo preveč poganjkov naenkrat, pustimo jih drevesu še kaj, da ohrani svojo vitalnost.

Sestavine za marmelado iz smrekovih vršičkov

  • 2 skodelici smrekovih vršičkov
  • 4 skodelice vode
  • 4 skodelice sladkorja
  • 1 limona, iztisnjena

Postopek

1Smrekove vršičke operite in jih drobno sesekljajte.

2V posodo zlijte vodo in smrekove vršičke ter jih kuhajte na zmernem ognju 20 minut, dokler se voda ne zmanjša za približno polovico.

3Skozi gazo ali fino cedilo precedite tekočino in zavrzite smrekove vršičke.

4Tekočino zlijte nazaj v posodo ter ji dodajte sladkor in limonin sok.

5Zavrite na srednji vročini, nato pa zmanjšajte na nizko in pustite kuhati še 30-40 minut, dokler se marmelada ne zgosti.

6Marmelado nalijte v kozarce za vlaganje, dobro jih zaprite in postavite v hladilnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite