Odlična malica.
Sestavine
- 1 zavitek razvaljanega, listnatega testa
- 300 g lososa
- 6 žlic že kuhane ajdove kaše
- 1 jajce
- sol
- 1/2 čebule
Priprava
1Lososa posolimo, popečemo na ponvi in ga razdrobimo (narežemo). Čebulo narežemo na trakove in jo popražimo.
2V posodi zmešamo kuhano kašo, lososa, čebulo in jajce. Soliti ni potrebno, ker smo solili že kašo ob kuhanju in lososa ob pečenju. Slano je že tudi listnato testo. Dobro premešane sestavine nanesemo na razvaljano listnato testo. Testo začnemo zvijati na ožjem delu, da bo zavitek bolj debel. Zavitek nato prestavimo na pekač in ga na nekaj mestih prebodemo z zobotrebcem.
3Zavitka ni potrebno premazati z ničemer, saj je testo že samo po sebi dovolj mastno. Pečemo ga 35 minut na 200 °C. Postrežemo ga samostojno, s skledo sezonske priljubljene solate.