Okus po poletju se lahko potegne v vse letne čase.
Sestavine za ribone iz pečice
- 1 kg ribonov
- sol
- oljčno olje
- šopek svežega peteršilja
- 4 stroki česna
Postopek
1Ribone znotraj in zunaj operemo pod tekočo vodo in jih dobro osušimo s papirnato brisačko. Po želji lahko v vsako ribo damo 2 kolobarja limone in vejico rožmarina.
2Ribone namažemo z oljčnim oljem in položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
3Ribone pečemo v pečici na 180°C 20 do 30 minut, odvisno od velikosti ribe. Ko gre meso lepo od kosti, je riba pečena.
4Iz česna, peteršilja in oljčnega olja naredimo tržaško omako. Česen in peteršilj nasekljamo, damo v posodico in zalijemo z oljčnim oljem, pa sta sestavini pokriti.
5Prelijemo po pečenih ribah ali ponudimo zraven.
Nasvet
Za prilogo lahko naredimo krompir z blitvo, ali krompir spečemo skupaj z ribami v pečici. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, ga solimo in zmešamo z oljčnim oljem. Razporedimo ga po pekaču in ribe postavimo na krompir.