Riboni iz pečice

Znam svetuje

Okus po poletju se lahko potegne v vse letne čase.

Sestavine za ribone iz pečice

  • 1 kg ribonov
  • sol
  • oljčno olje
  • šopek svežega peteršilja
  • 4 stroki česna

Postopek

1Ribone znotraj in zunaj operemo pod tekočo vodo in jih dobro osušimo s papirnato brisačko. Po želji lahko v vsako ribo damo 2 kolobarja limone in vejico rožmarina.

2Ribone namažemo z oljčnim oljem in položimo na pekač, obložen s peki papirjem.

3Ribone pečemo v pečici na 180°C 20 do 30 minut, odvisno od velikosti ribe. Ko gre meso lepo od kosti, je riba pečena.

4Iz česna, peteršilja in oljčnega olja naredimo tržaško omako. Česen in peteršilj nasekljamo, damo v posodico in zalijemo z oljčnim oljem, pa sta sestavini pokriti.

5Prelijemo po pečenih ribah ali ponudimo zraven.

Nasvet

Za prilogo lahko naredimo krompir z blitvo, ali krompir spečemo skupaj z ribami v pečici. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, ga solimo in zmešamo z oljčnim oljem. Razporedimo ga po pekaču in ribe postavimo na krompir.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite