Odlična jed za posebne priložnosti.
Sestavine
za lososa
- 500 g lososovega fileja
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
za omako iz rukole
- 1 večji šopek rukole
- 1 strok česna
- 300 ml telečje osnove
- večji kos masla
- sol
- poper
- limonin sok
Priprava
1Lososov file operemo, otremo, narežemo na 4 kose ter solimo in popramo. V ponvi segrejemo oljčno olje in v njem popečemo fileje, tako da niso popolnoma pečeni. Postavimo jih na toplo
2Rukolo očistimo, operemo, otresemo, ji odstranimo stebelca, lističe pa narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in drobno sesekljamo.
3V loncu zavremo telečjo osnovo in pustimo da močno povre, dodamo hladno maslo in ga penasto umešamo z metlico za sneg. Dodamo trakove rukole in česen ter solimo, popramo in dodamo malo limoninega soka.
4Lososove fileje damo na krožnike in jih postrežemo z omako z rukolo. Lahko jih okrasimo s češnjevim paradižnikom.