Sladki krompir se odliฤno ujame s sirom in slanino. Z malo truda tako pripravimo okusno veฤerjo, na katero lahko brez skrbi povabimo ลกe tako zahtevne jedce.
Sestavine
- 2 kosa sladkega krompirja, pribliลพno enake velikosti
- 80 g sira โ edamca
- 50 g slanine
- 20 g masla
- 2 ลพlici oljฤnega olja
- 1 ลกopek sveลพega peterลกilja
- sol in poper po okusu
Postopek
1Peฤico segrejemo na 200ยฐC. Krompirja dobro operemo in prereลพemo po dolลพini. Postavimo ju na pekaฤ s prerezano stranjo navzgor. Premaลพemo ju z oljฤnim oljem in malo posolimo.
2Peฤemo pribliลพno 30 minut, da se krompir zmehฤa. Izdolbemo sredino in pri tem pazimo, da skorja ostane cela.
3Slanino in sir nareลพemo na majhne koลกฤke in ju v skledi zmeลกamo s krompirjevo sredico. Zaฤinimo s poprom, dodamo maslo, ฤe je potrebno ลกe malo posolimo in z dobljeno zmesjo napolnimo skorje krompirja.
4Nadevan sladek krompir vrnemo v peฤico ลกe za 15 minut. Peฤenega potresemo ลกe s peterลกiljem.