Piščanec z limono in zelišči

Znam svetuje

Ko piščanca prepletejo prijetni okusi.

Sestavine

  • 600 g piščančjih prsi
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 žlice sezamovega olja
  • 1 jajce
  • 3 žlice jedilnega škroba
  • mešanica začimb za piščanca

Za omako

  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 žlica jedilnega škroba

Priprava

1Stepemo jajce, dodamo sol, začimbe in sezamovo olje ter pomočimo vanj meso. Zatem povaljamo meso še v škrobu.

2V ponvi segrejemo olje ter na njem cvremo meso 6-7 minut. Nato ga narežemo na 6x 2 cm velike koščke in jih naložimo na pladenj.

3Za omako segrejemo sezamovo olje s soljo, sladkorjem in z limoninim sokom. Dobro premešamo, zgostimo s škrobom, ki smo ga raztopili v malo vode, in omako polijemo po mesu.

4Pladenj okrasimo z nekaj rezinami limone.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite