Ko piščanca prepletejo prijetni okusi.
Sestavine
- 600 g piščančjih prsi
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 žlice sezamovega olja
- 1 jajce
- 3 žlice jedilnega škroba
- mešanica začimb za piščanca
Za omako
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke sladkorja
- 1 žlica sezamovega olja
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1 žlica jedilnega škroba
Priprava
1Stepemo jajce, dodamo sol, začimbe in sezamovo olje ter pomočimo vanj meso. Zatem povaljamo meso še v škrobu.
2V ponvi segrejemo olje ter na njem cvremo meso 6-7 minut. Nato ga narežemo na 6x 2 cm velike koščke in jih naložimo na pladenj.
3Za omako segrejemo sezamovo olje s soljo, sladkorjem in z limoninim sokom. Dobro premešamo, zgostimo s škrobom, ki smo ga raztopili v malo vode, in omako polijemo po mesu.
4Pladenj okrasimo z nekaj rezinami limone.