Okusno in hitro pripravljeno kosilo, ki ga lahko postrežemo s solato in pečenim krompirčkom.
Sestavine
- 1 piščančja prsa narezana na zrezke (približno 400 – 500 g)
- 3 žlice moke
- 1/2 dcl belega vina
- 3 dcl juhe (kokošje ali goveje)
- 3 žlice kaper
- 10 lističev sveže bazilike
- 50 g masla
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlica naribanega parmezana
- sol in poper
- oljčno olje
Postopek
1V globokem krožniku zmešamo moko, parmezan in četrt žličke popra. Meso operemo, dobro osušimo s papirnatimi brisačkami in posolimo. Zrezke enega za drugim z obeh strani povaljamo v moki.
2V ponvi segrejemo oljčno olje in zrezke popečemo z obeh strani. Ko je meso pečeno, ga preložimo na krožnik in pokrijemo.
3V isto ponev zlijemo belo vino in med mešanjem kuhamo toliko časa, da alkohol izhlapi in polovica vina povre. Dodamo limonin sok, kapre, premešamo in zalijemo z juho (nadomestimo jo lahko z jušno osnovo ali jušno kocko, raztopljeno v topli vodi). Popramo po okusu.
4Omako kuhamo toliko časa, da nekaj tekočine povre, nato vmešamo maslo in v omako vrnemo piščanca. Kuhamo še 5–10 minut, da se omaka nekoliko zgosti. Na koncu vmešamo še nasekljano baziliko in postrežemo.