Piščančje prsi s porom

Znam svetuje

Piščančje prsi s porom so preprosta, lahka in hitro pripravljena jed, ki paše predvsem v vročih poletnih dneh. S skledo zelene solate bo kosilo popolnoma zaokroženo.

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 2 pora
  • 2 žlici oljnega olja
  • 30 g masla
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 žlička kurkume
  • pol žličke majarona
  • sol
  • poper

Postopek

1Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo, osušimo s papirnato brisačo, razpolovimo in prečno prerežemo, da dobimo 4 zrezke. Natremo jih s soljo in poprom in na oljčnem olju popečemo z obeh strani, da dobijo lepo zlato-rumeno barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.  

2V isto ponev damo maslo, ko se stopi pa še na kolobarje narezan por. Malo posolimo, dodamo kurkumo in dušimo 5 minut, da pot ovene. Če imamo radi sojino omako, jo lahko dodamo poru.

3Piščančje zrezke vrnemo v ponev, zalijemo z belim vinom, pokrijemo in dušimo 10-15 minut, vmes večkrat premešamo. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite