Hrenovke v testu s karamelizirano čebulo in sirom

Znam svetuje

Le kdo ne mara hrenovk, posebno pečenih? Če so zavite v testo in se jim pridružita še sir in karamelizirana čebula, pa sploh ne morete zgrešiti.

Sestavine

  • 450 g moke
  • 150 ml mlačne vode
  • 75 ml oljčnega olja
  • 1/2 kocka svežega kvasa
  • žlička sladkorja
  • žička soli
  • 70 g masla
  • 2  čebuli
  • 10 hrenovk
  • 100 g sira edamec
  • 1 jajce

Postopek

1V mlačni vodi raztopimo sladkor, dodamo žličko moke in nadrobimo kvas. Pustimo, da vzhaja približno 15 minut. Moko presejemo v večjo skledo, v kateri bomo mesili testo. Na sredini naredimo jamico. Vanjo vlijemo vzhajan kvas, na rob pa potresemo sol.

2Testo dobro gnetemo toliko časa, da samo odstopi od posode in se ne prijema rok.

3Oblikujemo hlebček in ga pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo na toplem vzhajati približno pol ure, da naraste na dvojni volumen. Medtem narežemo čebulo na tanke kolobarje in jih pražimo na maslu 15 minut, da posteklenijo. Če želimo, lahko dodamo tudi polovico žličke sladkorja. Sir narežemo na tanke rezine.

4Testo stresemo na pomokano površino in še enkrat dobro pregnetemo. Razdelimo ga na dva dela. Polovico testa razvaljamo in ga obložimo s popraženo čebulo, nanjo položimo rezine sira in hrenovke. Drugo polovico testa razvaljamo in zarežemo na trakce, a ne do konca. Izmenično dvigujemo in spuščamo trakce ter jih prepletamo s hrenovkami.

5Jajce dobro razžvrkljamo in z njim premažemo testo. Pečico ogrejemo na 220 °C in v njej pečemo hrenovke 30 minut. Testo se mora lepo zlato-rumeno zapeči. Postrežemo s poljubno omako, tudi pikantno, če jo imamo radi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite