ฤe imate radi ob svojih najljubลกih govejih zrezkih nekaj pikantnega, je tukaj recept s pikantno omako.
Sestavine
- 4 goveji zrezki โ stegno
- 0,5 dl oljฤnega olja
- 3 ฤebule
- 2 stroka ฤesna
- ลกopek peterลกilja
- 1 dl rdeฤega vina
- 0,5 l juลกne osnove
- malo gorฤice
- 2 feferona
- ลกฤepec ฤilija
- vejica roลพmarina
- malo majarona
- sol
- poper v zrnu
- soda bikarbona
Priprava
1Dan prej goveje zrezke operemo, malo potolฤemo, osuลกimo s papirnato brisaฤo in jih dobro namoฤimo v oljฤno olje, damo v manjลกo posodo, zalijemo s preostalim oljem, dodamo nasekljan feferon, pokrijemo in pustimo ฤez noฤ v hladilniku.
2Naslednji dan olje z zrezkov (brez koลกฤkov feferona) vlijemo v veฤjo ponev, olje segrejemo. Zrezke malo posolimo in namaลพemo z gorฤico. Na vroฤem olju jih na hitro opeฤemo. Medtem drobno nasekljamo ฤebulo.
3Popeฤene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo ฤebulo, malo jo posolimo in dodamo ลกฤepec sode bikarbone. ฤebulo duลกimo, dokler ne povre vsa tekoฤina, ki jo spusti. Dodamo ลกe nasekljan ฤesen, peterลกilj in vse zaฤimbe. Praลพimo samo toliko ฤasa, da ฤesen zadiลกi.
4Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdeฤim vinom in vroฤo juลกno osnovo, dodamo nasekljan feferon, malo zmanjลกamo ogenj in pokrito duลกimo, dokler niso zrezki mehki, kar traja vsaj uro in pol. Po potrebi zalivamo z juลกno osnovo.