Goveji zrezki v pikantni omaki

Znam svetuje

ฤŒe imate radi ob svojih najljubลกih govejih zrezkih nekaj pikantnega, je tukaj recept s pikantno omako.

Sestavine

  • 4 goveji zrezki โ€“ stegno
  • 0,5 dl oljฤnega olja
  • 3 ฤebule
  • 2 stroka ฤesna
  • ลกopek peterลกilja
  • 1 dl rdeฤega vina
  • 0,5 l juลกne osnove
  • malo gorฤice
  • 2 feferona
  • ลกฤepec ฤilija
  • vejica roลพmarina
  • malo majarona
  • sol
  • poper v zrnu
  • soda bikarbona

Priprava

1Dan prej goveje zrezke operemo, malo potolฤemo, osuลกimo s papirnato brisaฤo in jih dobro namoฤimo v oljฤno olje, damo v manjลกo posodo, zalijemo s preostalim oljem, dodamo nasekljan feferon, pokrijemo in pustimo ฤez noฤ v hladilniku.

2Naslednji dan olje z zrezkov (brez koลกฤkov feferona) vlijemo v veฤjo ponev, olje segrejemo. Zrezke malo posolimo in namaลพemo z gorฤico. Na vroฤem olju jih na hitro opeฤemo. Medtem drobno nasekljamo ฤebulo.

3Popeฤene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo ฤebulo, malo jo posolimo in dodamo ลกฤepec sode bikarbone. ฤŒebulo duลกimo, dokler ne povre vsa tekoฤina, ki jo spusti. Dodamo ลกe nasekljan ฤesen, peterลกilj in vse zaฤimbe. Praลพimo samo toliko ฤasa, da ฤesen zadiลกi.

4Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdeฤim vinom in vroฤo juลกno osnovo, dodamo nasekljan feferon, malo zmanjลกamo ogenj in pokrito duลกimo, dokler niso zrezki mehki, kar traja vsaj uro in pol. Po potrebi zalivamo z juลกno osnovo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite