Če imate radi ob svojih najljubših govejih zrezkih nekaj pikantnega, je tukaj recept s pikantno omako.
Sestavine
- 4 goveji zrezki – stegno
- 0,5 dl oljčnega olja
- 3 čebule
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- 1 dl rdečega vina
- 0,5 l jušne osnove
- malo gorčice
- 2 feferona
- ščepec čilija
- vejica rožmarina
- malo majarona
- sol
- poper v zrnu
- soda bikarbona
Priprava
1Dan prej goveje zrezke operemo, malo potolčemo, osušimo s papirnato brisačo in jih dobro namočimo v oljčno olje, damo v manjšo posodo, zalijemo s preostalim oljem, dodamo nasekljan feferon, pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku.
2Naslednji dan olje z zrezkov (brez koščkov feferona) vlijemo v večjo ponev, olje segrejemo. Zrezke malo posolimo in namažemo z gorčico. Na vročem olju jih na hitro opečemo. Medtem drobno nasekljamo čebulo.
3Popečene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo čebulo, malo jo posolimo in dodamo ščepec sode bikarbone. Čebulo dušimo, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo spusti. Dodamo še nasekljan česen, peteršilj in vse začimbe. Pražimo samo toliko časa, da česen zadiši.
4Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdečim vinom in vročo jušno osnovo, dodamo nasekljan feferon, malo zmanjšamo ogenj in pokrito dušimo, dokler niso zrezki mehki, kar traja vsaj uro in pol. Po potrebi zalivamo z jušno osnovo.