Boลพansko dobri piลกฤanฤji zrezki.
Sestavine
- 4 piลกฤanฤji zrezki
- sol
- poper
- 2 rezini ementalca
- 2 rezini kuhane ลกunke
- 1 jajce
- moka
- 50 g drobtin
- 3 jedilne ลพlice stopljenega masla
- 1 neลกkropljena limona
- 2 jedilni ลพlici peterลกiljevih listiฤev
Postopek
1Piลกฤanฤje zrezke operemo, obripลกemo in v sredino zareลพemo ลพepke. Zrezke rahlo potolฤemo ter jih znotraj in zunaj solimo in popramo.
2Rezine sira in ลกunke razpolovimo in s po 1/2 rezine sira in ลกunke napolnimo ลพepke piลกฤanฤjih zrezkov. ลฝepke spnemo z zobotrebci.
3V enem kroลพniku razลพvrkljamo jajce. Na drugi kroลพnik damo moko, na tretjega pa drobtine. V ponvi segrejemo stopljeno maslo. Zrezke povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih v vroฤi maลกฤobi peฤemo na vsaki strani 5 minut.