Cordon bleu z ementalcem

Znam svetuje

Boลพansko dobri piลกฤanฤji zrezki.

Sestavine

  • 4 piลกฤanฤji zrezki
  • sol
  • poper
  • 2 rezini ementalca
  • 2 rezini kuhane ลกunke
  • 1 jajce
  • moka
  • 50 g drobtin
  • 3 jedilne ลพlice stopljenega masla
  • 1 neลกkropljena limona
  • 2 jedilni ลพlici peterลกiljevih listiฤev

Postopek

1Piลกฤanฤje zrezke operemo, obripลกemo in v sredino zareลพemo ลพepke. Zrezke rahlo potolฤemo ter jih znotraj in zunaj solimo in popramo.

2Rezine sira in ลกunke razpolovimo in s po 1/2 rezine sira in ลกunke napolnimo ลพepke piลกฤanฤjih zrezkov. ลฝepke spnemo z zobotrebci.

3V enem kroลพniku razลพvrkljamo jajce. Na drugi kroลพnik damo moko, na tretjega pa drobtine. V ponvi segrejemo stopljeno maslo. Zrezke povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih v vroฤi maลกฤobi peฤemo na vsaki strani 5 minut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite