Pirin kruh

Znam svetuje

Pirin kruh: Zdrava izbira, ki združuje hrustljavo skorjo in nežno noto v notranjosti. Ta recept za pirin kruh je pravo kulinarično doživetje, ki vključuje hranilno bogate sestavine. Pirina moka, znana po svojih prehranskih koristih, se prepleta z medom, olivnim oljem in sončničnimi semeni, ustvarjajoč edinstveno kombinacijo okusov.

Pirin kruh ne le zadovolji brbončice s svojo teksturo in polnostjo okusa, temveč tudi prinaša na mizo svežino in preprostost zdrave peke. Pripravite se na uživanje v sočnem in okusnem kosu pirinega kruha, ki bo navdušil ljubitelje zdrave prehrane in kulinarike.

Sestavine za pirin kruh

  • 1/2 kg pirine more
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • 2,5 dcl navadnega jogurta
  • 2 dcl gazirane vode – radenske
  • 2 žlici dobrega oljčnega olja
  • 1 žlička soli

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 °C.

2Moko in pecilni prašek iz vinskega kamna (ta pecilni prašek je naraven in bistveno bolj zdrav) presejemo v posodo. Dodamo vse ostale sestavine, po želji tudi sončnična, bučna ali lanena semena, lahko mešanico vseh.

3Premešamo z električnim mešalnikom in vlijemo v pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.

4Pekač potisnemo v segreto pečico in pečemo pol ure, nato zmanjšamo temperaturo na 180 °C in pustimo še pol ure.

5Tak kruh je zdrav, odličnega okusa, dolgo svež in zelo enostaven za pripravo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite