Pirin kruh: Zdrava izbira, ki zdruลพuje hrustljavo skorjo in neลพno noto v notranjosti. Ta recept za pirin kruh je pravo kulinariฤno doลพivetje, ki vkljuฤuje hranilno bogate sestavine. Pirina moka, znana po svojih prehranskih koristih, se prepleta z medom, olivnim oljem in sonฤniฤnimi semeni, ustvarjajoฤ edinstveno kombinacijo okusov.
Pirin kruh ne le zadovolji brbonฤice s svojo teksturo in polnostjo okusa, temveฤ tudi prinaลกa na mizo sveลพino in preprostost zdrave peke. Pripravite se na uลพivanje v soฤnem in okusnem kosu pirinega kruha, ki bo navduลกil ljubitelje zdrave prehrane in kulinarike.
Sestavine za pirin kruh
- 1/2 kg pirine more
- 1 pecilni praลกek iz vinskega kamna
- 2,5 dcl navadnega jogurta
- 2 dcl gazirane vode – radenske
- 2 ลพlici dobrega oljฤnega olja
- 1 ลพliฤka soli
Postopek
1Peฤico predgrejemo na 200 ยฐC.
2Moko in pecilni praลกek iz vinskega kamna (ta pecilni praลกek je naraven in bistveno bolj zdrav) presejemo v posodo. Dodamo vse ostale sestavine, po ลพelji tudi sonฤniฤna, buฤna ali lanena semena, lahko meลกanico vseh.
3Premeลกamo z elektriฤnim meลกalnikom in vlijemo v pekaฤ, ki ga obloลพimo s peki papirjem.
4Pekaฤ potisnemo v segreto peฤico in peฤemo pol ure, nato zmanjลกamo temperaturo na 180 ยฐC in pustimo ลกe pol ure.
5Tak kruh je zdrav, odliฤnega okusa, dolgo sveลพ in zelo enostaven za pripravo.