Pirin kruh: Zdrava izbira, ki združuje hrustljavo skorjo in nežno noto v notranjosti. Ta recept za pirin kruh je pravo kulinarično doživetje, ki vključuje hranilno bogate sestavine. Pirina moka, znana po svojih prehranskih koristih, se prepleta z medom, olivnim oljem in sončničnimi semeni, ustvarjajoč edinstveno kombinacijo okusov.
Pirin kruh ne le zadovolji brbončice s svojo teksturo in polnostjo okusa, temveč tudi prinaša na mizo svežino in preprostost zdrave peke. Pripravite se na uživanje v sočnem in okusnem kosu pirinega kruha, ki bo navdušil ljubitelje zdrave prehrane in kulinarike.
Sestavine za pirin kruh
- 1/2 kg pirine more
- 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
- 2,5 dcl navadnega jogurta
- 2 dcl gazirane vode – radenske
- 2 žlici dobrega oljčnega olja
- 1 žlička soli
Postopek
1Pečico predgrejemo na 200 °C.
2Moko in pecilni prašek iz vinskega kamna (ta pecilni prašek je naraven in bistveno bolj zdrav) presejemo v posodo. Dodamo vse ostale sestavine, po želji tudi sončnična, bučna ali lanena semena, lahko mešanico vseh.
3Premešamo z električnim mešalnikom in vlijemo v pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.
4Pekač potisnemo v segreto pečico in pečemo pol ure, nato zmanjšamo temperaturo na 180 °C in pustimo še pol ure.
5Tak kruh je zdrav, odličnega okusa, dolgo svež in zelo enostaven za pripravo.