Pirin kruh

Znam svetuje

Pirin kruh: Zdrava izbira, ki zdruลพuje hrustljavo skorjo in neลพno noto v notranjosti. Ta recept za pirin kruh je pravo kulinariฤno doลพivetje, ki vkljuฤuje hranilno bogate sestavine. Pirina moka, znana po svojih prehranskih koristih, se prepleta z medom, olivnim oljem in sonฤniฤnimi semeni, ustvarjajoฤ edinstveno kombinacijo okusov.

Pirin kruh ne le zadovolji brbonฤice s svojo teksturo in polnostjo okusa, temveฤ tudi prinaลกa na mizo sveลพino in preprostost zdrave peke. Pripravite se na uลพivanje v soฤnem in okusnem kosu pirinega kruha, ki bo navduลกil ljubitelje zdrave prehrane in kulinarike.

Sestavine za pirin kruh

  • 1/2 kg pirine more
  • 1 pecilni praลกek iz vinskega kamna
  • 2,5 dcl navadnega jogurta
  • 2 dcl gazirane vode – radenske
  • 2 ลพlici dobrega oljฤnega olja
  • 1 ลพliฤka soli

Postopek

1Peฤico predgrejemo na 200 ยฐC.

2Moko in pecilni praลกek iz vinskega kamna (ta pecilni praลกek je naraven in bistveno bolj zdrav) presejemo v posodo. Dodamo vse ostale sestavine, po ลพelji tudi sonฤniฤna, buฤna ali lanena semena, lahko meลกanico vseh.

3Premeลกamo z elektriฤnim meลกalnikom in vlijemo v pekaฤ, ki ga obloลพimo s peki papirjem.

4Pekaฤ potisnemo v segreto peฤico in peฤemo pol ure, nato zmanjลกamo temperaturo na 180 ยฐC in pustimo ลกe pol ure.

5Tak kruh je zdrav, odliฤnega okusa, dolgo sveลพ in zelo enostaven za pripravo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite