Mlečne pletenice z rumom

Znam svetuje

Kruh za posebne priložnosti.

Sestavine za mlečne pletenice z rumom

  • 200 ml mleka
  • 20 g svežega kvasa
  • 70 g drobno mletega sladkorja
  • 350 g gladke moke
  • 150 g ostre moke
  • sol
  • 1 rumenjak
  • 70 g masla
  • 3 žlice ruma

Postopek

1Zmešajte mlačno mleko, kvas in 1 žličko sladkorja. Mešanica naj na toplem vzhaja 50 do 10 minut.

2Moko presejte v skledo, dodajte preostali sladkor, sol, rumenjak in vzhajano mešanico. Premešajte, dodajte še ohlajeno stopljeno maslo in zgnetite mehko in voljno testo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga na toplem pustite vzhajati približno 60 minut.

3Testo dajte na pomokano delovno površino in ga razdelite na 24 delov. Vsakega razvaljate v približno 5 mm debel zvitek in spletite po tri skupaj. Končke (približno 2 cm) pustite nespletene.

4Pekač obložite s papirjem za peko in nanj dajte pletenice. Pokrijte jih s folijo za živila in pustite vzhajati še 60 minut.

5Nato jih premažite z jajcem, razžvrkljanim z 1 žlico mleka. Približno 15 minut jih pecite v pečici segreti na 170°C.

6Ko so pečene, jih premažite s stopljenim maslom, stepenim z rumom in počakajte, da se ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite