Kvinojin kruh

Znam svetuje

Kvinojin kruh je zdrav in hranljiv nadomestek za tradicionalni kruh, primeren za vse, ki iščejo brezglutenske možnosti. Ta preprost recept združuje kvinojo, chia semena in olivno olje, kar ustvari okusen kruh z mehko sredico in hrustljavo skorjo.

Sestavine za kvinojin kruh

  • 300 g kvinoje
  • 60 g chia semen
  • Sok polovice limone
  • 1/2 vrečke vinskega kamna (ali 1/2 žličke sode bikarbone)
  • 2 žlički soli
  • 1/4 skodelice olivnega olja (približno 1 dcl)
  • 2 dcl vode

Postopek

1Kvinojo dajte v posodo, prelijte z vodo in jo čez noč namočite v hladilniku. Chia semena prav tako namočite v 1 dcl vode in pustite čez noč, da se razvije želatinasta tekstura.

2Naslednje jutro kvinojo dobro sperite pod tekočo vodo, dokler voda ni bistra, in jo temeljito odcedite. Vse sestavine (kvinojo, chia gel, limonin sok, vinski kamen/sodo bikarbono, sol, olivno olje in preostalo vodo) dajte v mešalnik. Mešajte približno 3 minute, dokler ne dobite gladke mase. Pazite, da masa ne bo pretekoča; po potrebi dodajte le malo vode.

3Pečico segrejte na 160°C. Maso enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite 80 minut pri 160 °C, nato pa temperaturo povišajte na 180 °C in pecite še dodatnih 10 minut.

4Po končani peki pustite kruh v pekaču, da se hladi približno 30 minut. Ko se ohladi, ga vzemite iz pekača in pustite, da se popolnoma ohladi, preden ga narežete in postrežete.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite