Kvinojin kruh

Znam svetuje

Kvinojin kruh je zdrav in hranljiv nadomestek za tradicionalni kruh, primeren za vse, ki iลกฤejo brezglutenske moลพnosti. Ta preprost recept zdruลพuje kvinojo, chia semena in olivno olje, kar ustvari okusen kruh z mehko sredico in hrustljavo skorjo.

Sestavine za kvinojin kruh

  • 300 g kvinoje
  • 60 g chia semen
  • Sok polovice limone
  • 1/2 vreฤke vinskega kamna (ali 1/2 ลพliฤke sode bikarbone)
  • 2 ลพliฤki soli
  • 1/4 skodelice olivnega olja (pribliลพno 1 dcl)
  • 2 dcl vode

Postopek

1Kvinojo dajte v posodo, prelijte z vodo in jo ฤez noฤ namoฤite v hladilniku. Chia semena prav tako namoฤite v 1 dcl vode in pustite ฤez noฤ, da se razvije ลพelatinasta tekstura.

2Naslednje jutro kvinojo dobro sperite pod tekoฤo vodo, dokler voda ni bistra, in jo temeljito odcedite. Vse sestavine (kvinojo, chia gel, limonin sok, vinski kamen/sodo bikarbono, sol, olivno olje in preostalo vodo) dajte v meลกalnik. Meลกajte pribliลพno 3 minute, dokler ne dobite gladke mase. Pazite, da masa ne bo pretekoฤa; po potrebi dodajte le malo vode.

3Peฤico segrejte na 160ยฐC. Maso enakomerno razporedite po pekaฤu, obloลพenem s papirjem za peko. Pecite 80 minut pri 160 ยฐC, nato pa temperaturo poviลกajte na 180 ยฐC in pecite ลกe dodatnih 10 minut.

4Po konฤani peki pustite kruh v pekaฤu, da se hladi pribliลพno 30 minut. Ko se ohladi, ga vzemite iz pekaฤa in pustite, da se popolnoma ohladi, preden ga nareลพete in postreลพete.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite