Krompirjevo testo za njoke ali svaljke

Znam svetuje

Doma narejeni krompirjevi svaljki ali njoki so nekaj najboljลกega.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 60 g masla
  • sol
  • 300 g ostre moke (moke vzamemo za tretjino teลพe krompirja)
  • 3 jajca

Priprava

1Neolupljen krompir kuhamo pribliลพno 30 minut, ga ocedimo, olupimo kar se da vroฤega in dobro pretlaฤimo. ฤŒim bolj vroฤega tudi zabelimo z maslom in premeลกemo.

2Ko se ohladi, ga osolimo, potresemo z moko, ubijemo jajca in na hitro zgnetemo v testo. Krompirjevo testo razdelimo na veฤ delov, oblikujemo dolge svaljke, ki jih nareลพemo na 1,5 cm dolge njoke.

3Njoke damo v soljen krop in ko priplavajo na povrลกje, jih kuhamo ลกe 2 do 3 minute. Tako pripravljeni njoki so rahli in obdrลพijo lepo obliko.

4Priljubljene omake z njoki so ponavadi bolonjska omaka, golaลพ, teleฤji ragu, paradiลพnikova omaka โ€ฆ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite