Datljevo – orehov kruh

Znam svetuje

Kruh, obogaten s sladkorjem, z maslom, dateljni in orehi.

Sestavine

  • 250 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 60 g masla
  • 175 g datljev, izluลกฤenih in sesekljanih
  • 125 g posebne moke
  • 125 g polnovredne pลกeniฤne moke
  • 1 ลพliฤka in pol pecilnega praลกka
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • stepeno jajce
  • 60 g sesekljanih orehov

Postopek

1Peฤico segrejemo na 175 stopinj in pekaฤ za kruh namastimo.

2Mleko, sladkor in maslo segrejemo, da se maslo stopi. Primeลกamo datlje in pustimo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo.

3Obe moki presejemo s pecilnim praลกkom in soljo v veฤjo posodo. Na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo mleฤno meลกanico, dodamo jajce, datlje in orehe ter vse dobro zmeลกamo.

4Testo damo v pekaฤ in peฤemo pribliลพno 45 minut. Z zobotrebcem poskusimo, ฤe je peฤeno. Ohladimo v pekaฤu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite