Kruh, obogaten s sladkorjem, z maslom, dateljni in orehi.
Sestavine
- 250 ml mleka
- 100 g sladkorja
- 60 g masla
- 175 g datljev, izluščenih in sesekljanih
- 125 g posebne moke
- 125 g polnovredne pšenične moke
- 1 žlička in pol pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- stepeno jajce
- 60 g sesekljanih orehov
Postopek
1Pečico segrejemo na 175 stopinj in pekač za kruh namastimo.
2Mleko, sladkor in maslo segrejemo, da se maslo stopi. Primešamo datlje in pustimo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo.
3Obe moki presejemo s pecilnim praškom in soljo v večjo posodo. Na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo mlečno mešanico, dodamo jajce, datlje in orehe ter vse dobro zmešamo.
4Testo damo v pekač in pečemo približno 45 minut. Z zobotrebcem poskusimo, če je pečeno. Ohladimo v pekaču.