Kruh, obogaten s sladkorjem, z maslom, dateljni in orehi.
Sestavine
- 250 ml mleka
- 100 g sladkorja
- 60 g masla
- 175 g datljev, izluลกฤenih in sesekljanih
- 125 g posebne moke
- 125 g polnovredne pลกeniฤne moke
- 1 ลพliฤka in pol pecilnega praลกka
- 1/2 ลพliฤke soli
- stepeno jajce
- 60 g sesekljanih orehov
Postopek
1Peฤico segrejemo na 175 stopinj in pekaฤ za kruh namastimo.
2Mleko, sladkor in maslo segrejemo, da se maslo stopi. Primeลกamo datlje in pustimo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo.
3Obe moki presejemo s pecilnim praลกkom in soljo v veฤjo posodo. Na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo mleฤno meลกanico, dodamo jajce, datlje in orehe ter vse dobro zmeลกamo.
4Testo damo v pekaฤ in peฤemo pribliลพno 45 minut. Z zobotrebcem poskusimo, ฤe je peฤeno. Ohladimo v pekaฤu.