Kokošja obara s cvičkom

Znam svetuje

Kokošja obara s cvičkom je odlična jed na žlico s posebnim okusom. Kokošja obara je nasitna ter krepi telo, še posebej ob večjih fizičnih naporih, cvička pa zaradi njegove lahkotnosti ne bomo niti čutili, je dodal bo tisto prijetno kislost, ki jo meso potrebuje.

Sestavine za kokošjo obaro s cvičkom

  • kosi kokoši ali cela kokoš
  • jušna zelenjava
  • ščep majarona
  • 1 čebula
  • limonina lupinica
  • 2 krompirja
  • 50 g moke
  • 80 g olja
  • 20 g drobtin
  • 2,5 dl cvička
  • sol
  • poper

Postopek

1Kokoš (celo) očistimo, splaknemo z mrzlo vodo in jo položimo v lonec. Zalijemo z vodo, ki naj kokoš prekrije, dodamo vso jušno zelenjavo, solimo in kuhamo približno 2 do 3 ure.

2Proti koncu kuhanja dodamo olupljen in narezan krompir ter limonino lupinico.

3Medtem na olju prepražimo čebulo, naredimo svetlo prežganje, ga dodamo k mesu in prekuhamo.

4Na koncu obaro popramo in dodamo cviček.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite