Blitvina juha s krompirjem

Znam svetuje

Blitva in krompir sta po navadi priloga k različnim ribjim jedem, vendar iz teh dveh preprostih sestavin lahko skuhamo tudi odlično juho.

Sestavine

  • 500 g blitve
  • 600 g krompirja
  • 5 strokov česna
  • 2 čebuli
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1/2 žličke popra
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • 1 žlička grobo mlete paprike
  • sol po okusu

Postopek

1Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. V večjem lonci segrejemo oljčno olje in na njem pocvremo najprej čebulo, ko se ta zmehča, pa še česen.

2Krompir olupimo in narežemo na majhne koščke. Stresemo ga k čebuli. Malo pocvremo in zalijemo z jušno osnovo.

3Blitvo operemo s hladno vodo. Jo odcedimo in ločimo liste od stebla. Oboje narežemo. Stebla blitve dodamo v lonec in kuhamo nekaj minut.

4Po petih minutah dodamo še narezane liste, popopramo in posolimo po okusu. Pokrito kuhamo še 10-15 minut, dokler krompir ni mehak.

5Nalijemo v skodelice, dodamo nekaj kapljic oljnega olja in potresemo s papriko. Še kos popečenega kruha in kosilo je nared.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite