Blitvina juha s krompirjem

Znam svetuje

Blitva in krompir sta po navadi priloga k razliฤnim ribjim jedem, vendar iz teh dveh preprostih sestavin lahko skuhamo tudi odliฤno juho.

Sestavine

  • 500 g blitve
  • 600 g krompirja
  • 5 strokov ฤesna
  • 2 ฤebuli
  • 1 l zelenjavne juลกne osnove
  • 1/2 ลพliฤke popra
  • 0,3 dl oljฤnega olja
  • 1 ลพliฤka grobo mlete paprike
  • sol po okusu

Postopek

1ฤŒebulo in ฤesen olupimo in drobno nasekljamo. V veฤjem lonci segrejemo oljฤno olje in na njem pocvremo najprej ฤebulo, ko se ta zmehฤa, pa ลกe ฤesen.

2Krompir olupimo in nareลพemo na majhne koลกฤke. Stresemo ga k ฤebuli. Malo pocvremo in zalijemo z juลกno osnovo.

3Blitvo operemo s hladno vodo. Jo odcedimo in loฤimo liste od stebla. Oboje nareลพemo. Stebla blitve dodamo v lonec in kuhamo nekaj minut.

4Po petih minutah dodamo ลกe narezane liste, popopramo in posolimo po okusu. Pokrito kuhamo ลกe 10-15 minut, dokler krompir ni mehak.

5Nalijemo v skodelice, dodamo nekaj kapljic oljnega olja in potresemo s papriko. ล e kos popeฤenega kruha in kosilo je nared.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite