Priloge
Omaka s šampinjoni
Kremna omaka s šampinjoni je zelo okusna in kremasta priloga polnega okusa, ki združuje nežnost šampinjonov s pikantnostjo česna in aromo zelišč. Tako beli...
Priloge
Bešamel omaka
Bešamel omaka izvira iz italijanske kuhinje, kjer je znana kot "besciamella" ali "balsamella." Ime izvira iz italijanske besede "balsamella," ki izhaja iz latinske besede...
Priloge
Gobova omaka z jurčki
Ta slastna gobova omaka z jurčki je zelo enostavna za peipravo. Postrežemo jo lahko k mesu ali različnim testeninam, najboljša je pa seveda z...
Priloge
Čebulna omaka
Ni ga čez klasično omako iz čebule. Čebulna omaka je vsestranska. Lahko je priloga mesu, polpetom, zelenjavi in še čemu. https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/kremasta-sirova-omaka-s-cesnom/ Sestavine za čebulno omako 30...
Priloge
Vinska omaka
Odlična vinska omaka, ki se poda k mesu, rižu in testeninam. Sestavine za vinsko omako 4 dag masla 5 dag moke 1 dcl vina 1 dcl goveje juhe ali...
Ozimnica
Domača šalša
Šalša ali paradižnikova omaka je najboljša iz domače kuhinje. Le kdo je ne pozna in le kdo je še ni pripravljal sam doma. Pa...
Priloge
Grahova omaka
Grahova omaka je okusna, kremasta in bogata z beljakovinami, kar jo naredi privlačno jed v številnih kuhinjah, z dodatkom maskarpone sira ali mehkega sira...
Priloge
Tatarska omaka
Skoraj obvezna priloga kalamarom in dunajskemu zrezku je zagotovo tatarska omaka. Sestavine za tatarsko omako 2 šalotki malo peteršilja 1 žlička kaper 4 male kisle kumarice 1 file sardel 1 trdo...
Priloge
Refoškova omaka
Odlična omaka, ki se seveda najbolj poda k rdečemu mesu, saj se v njej okusi kar stopijo. Sestavine za refoškovo omako 100 g masla 4 šalotke 1...