DomovOZNAKEOmaka

omaka

Omaka s šampinjoni

Kremna omaka s šampinjoni je zelo okusna in kremasta priloga polnega okusa, ki združuje nežnost šampinjonov s pikantnostjo česna in aromo zelišč. Tako beli...

Bešamel omaka

Bešamel omaka izvira iz italijanske kuhinje, kjer je znana kot "besciamella" ali "balsamella." Ime izvira iz italijanske besede "balsamella," ki izhaja iz latinske besede...

Gobova omaka z jurčki

Ta slastna gobova omaka z jurčki je zelo enostavna za peipravo. Postrežemo jo lahko k mesu ali različnim testeninam, najboljša je pa seveda z...

Čebulna omaka

Ni ga čez klasično omako iz čebule. Čebulna omaka je vsestranska. Lahko je priloga mesu, polpetom, zelenjavi in še čemu. https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/kremasta-sirova-omaka-s-cesnom/ Sestavine za čebulno omako 30...

Vinska omaka

Odlična vinska omaka, ki se poda k mesu, rižu in testeninam. Sestavine za vinsko omako 4 dag masla 5 dag moke 1 dcl vina 1 dcl goveje juhe ali...

Domača šalša

Šalša ali paradižnikova omaka je najboljša iz domače kuhinje. Le kdo je ne pozna in le kdo je še ni pripravljal sam doma. Pa...

Grahova omaka

Grahova omaka je okusna, kremasta in bogata z beljakovinami, kar jo naredi privlačno jed v številnih kuhinjah, z dodatkom maskarpone sira ali mehkega sira...

Tatarska omaka

Skoraj obvezna priloga kalamarom in dunajskemu zrezku je zagotovo tatarska omaka. Sestavine za tatarsko omako 2 šalotki malo peteršilja 1 žlička kaper 4 male kisle kumarice 1 file sardel 1 trdo...

Refoškova omaka

Odlična omaka, ki se seveda najbolj poda k rdečemu mesu, saj se v njej okusi kar stopijo. Sestavine za refoškovo omako 100 g masla 4 šalotke 1...

Ne spreglejte