DomovOZNAKEKrhko testo

krhko testo

Pečen cheesecake s figami

Pozno poletna ali zgodnje jesenska kremna sladica s svežimi figami. Sestavine Krhko testo 300 g moke200 g masla100 g sladkorjaščepec soli Nadev 250 g fig300 g sira mascarpone400 g...

Zelenjavna pita z bučkami, jajčevci in paradižnikom

Pita, za katero nas je navdihnila francoska zelenjavna jed ratatouille. Sestavine Testo 250 g bele moke 130 g masla ščepec soli mrzla voda po potrebi Nadev 1 rumena bučka 1 zelena bučka 2 manjša...

Skutina pita z breskvami

Okusna in sočna pita s skuto in breskvami, ki je zelo enostavna za pripravo. Sestavine za skutino pito z breskvami 4 breskve Testo 300 g moke 200 g masla 100...

Enostavna slivova pita – galeta

Hitra in za pripravo zelo enostavna francoska sladka pita. Sestavine za enostavno slivovo pito - galeta Testo 250 g moke 150 g masla 70 g rjavega sladkorja ščepec soli 1 zvrhana...

Breskova pita

Sočna breskova pita z vaniljevim sladoledom je super poletna sladica. Sestavine Testo 300 g moke150 g maslaščepec soli1 rumenjak2 žlici sladkorjamalo hladne vode Nadev 5 breskevsok polovice limone4 žlice...

Brusnična pita z maslenimi drobtinicami

Okusna sladko-kisla pita za vse, ki imate radi sadne sladice. Sestavine Krhko testo 200 g mehke bele moke 150 g mehkega masla 100 g sladkorja 1 jajce 1 vrečka vaniljevega sladkorja 1/2...

Gobova pita

Gobova pita iz krhkega testa in nadeva iz gob, slanine in pora, ki jo lahko ponudimo še tako zahtevnim gostom. Sestavine Testo 200 g moke 150 g masla 1...

Pita z Nutello

Sladica, ki bo navdušila ljubitelje tega čokoladno-lešnikovega namaza. Sestavine Testo 220 g mehke bele moke150 g mehkega masla60 g sladkorja v prahu1 jajce1 vrečka vaniljevega sladkorja1/2 žličke...

Prekmurska gibanica

Slovenska tradicionalna sladica, ki je znama pod imenom prekmurska gibanica, za katero obstaja zelo veliko različnih domačih receptov in tudi mi imamo svojega. Pomembno...

Krhko testo

Iz krhkega testa lahko pripravimo okusne tako slane kot sladke pite. Osnovno pravilo za to fino testo je 1:2:3, kar pomeni, da vzamemo en del...

Ne spreglejte