Sladice in sadje
Ocvrta jabolka
Ocvrta jabolka so hitro pripravljena sladica, ki smo jo po navadi jedli za večerjo in oboževali že kot otroci. Ocvrta jabolka so slastna! Topla,...
Sladice in sadje
Prosena kaša z jabolki
Ste vedeli, da je proso poleg ovsa žito z največ vitamini in minerali. Proso je prastaro žito in že iz preteklosti velja za zdravilno....
Sladice in sadje
Pečena jabolka z vaniljevo omako
Sladica z okusom otroštva in nostalgije. Sestavine Za omako 1 vaniljev strok250 g smetane za stepanje1 žlica sladkorja Za pečena jabolka 4 velika jabolka60 g rozin100 g mandljeve marcipanove...
Sladice in sadje
Skutina sladica s karameliziranimi jabolki
Hitro pripravljena sladica v kozarčku s karameliziranimi jabolki. Sestavin je dovolj za 4 kozarčke. Sestavine Piškotno dno 200 g maslenih piškotov50 g masla Krema 250 g pasirane skute100 g...
Sladice in sadje
Makovo pecivo z jabolki
Sočen in mehek makov biskvit prelit s čokolado, enostaven za pripravo, saj sestavin za biskvit ni potrebno tehtati. Za makovo pecivo z jabolki uporabimo...
Sladice in sadje
Karamelna jabolka
Karamelna jabolka so jabolka, pomočena v karamelo. Poznamo jih iz ameriških filmov, sedaj pa jih znamo narediti tudi doma. Čeprav jih najpogosteje pripravljamo jeseni,...
Sladice in sadje
Karamelizirana jabolka
Tako pripravljena karamelizirana jabolka lahko uporabimo kot nadev v ameriških palačinkah, jih dodamo mlečnemu rižu, skutni torti ali drugemu pecivu, saj so zelo okusna...
Sladice in sadje
Jogurtovo pecivo z jabolki brez tehtanja
Zadihajte globoko in vstopite v svet preprostega kulinaričnega užitka, kjer se brez tehtanja prelevi v čarobnost okusov - predstavljamo vam recept za jogurtovo pecivo...
Sladice in sadje
Pečena jabolka z rozinami, lešniki in orehi
Sladica, z okusom po nostalgiji. Sestavine 4 velika jabolka 2 žlici rozin 2 žlici zdrobljenih orehov 3 žlice ruma (lahko tudi pomarančni sok) 2 žlici lešnikov 2 žlici medu 1/2 čajne žličke...
Sladice in sadje
Jabolčni zavitek
Vsem poznana sladica, ki jo je babica pripravljala za nedeljska kosila. Izvira seveda iz Avstrije, v nadev pa se je postopoma poleg jabolk prikradlo...