Priloge
Jogurtova omaka s česnom
Odlična hladna omaka, ki jo lahko ponudimo zraven pečenega krompirčka, perutničk, tortilja čipsa, pečene zelenjave … Sestavine za jogurtovo omako s česnom 1 jogurt 1 žlica majoneze 1...
Zelenjavne jedi
Lisičke v smetanovi omaki
Najboljša kremna omaka z lisičkami, smetano česnom in peteršiljem, je že tako, da so najbolj enostavne jedi tudi najbolj okusne. Sestavine 400 g lisičk125 ml sladke...
Morske jedi / ribe
Orada v ponvi s poletno zelenjavo
Orada je okusna bela riba, zdrava in bogata s hranilnimi snovmi in omega 3 maščobami, zato bi morala biti pogosteje na naših mizah. Orada...
Testenine in rižote
Špageti s česnom, oljem in čilijem – spaghetti aglio, olio e peperoncino
Ene bolj znanih italijanskih testenin so zagotovo spaghetti aglio, olio e peperoncino, kar v prevodu pomeni česen, olje in čili, to pa so tudi...
Zelenjavne jedi
Pečeni jajčevci
Če imate radi jajčevce in meso, je tole res dobra priloga k vsem vrstam mesa. Sestavine 2 jajčevca2 žlici grobe soli3 žlice oljčnega olja3 stroki nasekljanega...
Kruh in testo
Hrustljav kruh, polnjen s sirom in z zelišči
So se vam napovedali gostje, pa morate nekaj na hitro pripraviti? Tale ideja za hrustljavo zapečen hlebec kruha, ki ga napolnimo s sirom in...
Mesne jedi
Piščančji zrezki s šampinjoni v kremni česnovi omaki
Če imate radi česen, vam bo zagotovo všeč tudi tako pripravljen piščanec. Sestavine za piščančje zrezke s šampinjoni v kremni česnovi omaki 1 piščančje prsi 200 g...
Zelenjavne jedi
Bučkine polpete s peteršiljem
Ko je sezona bučk, kar rastejo in rastejo, da nam včasih zmanjka idej, kako naj jih pripravimo, pa še domačim gledajo že skozi ušesa...
Priloge
Orehov pesto
Za malo drugačne testenine, kot smo jih vajeni, vam ponujamo recept za domačo orehovo omako. Orehov pesto s svojim intenzivnim a nežnim okusom je...
Ozimnica
Pečeni češnjevi paradižniki (vloženi v oljčnem olju)
Poleti, ko imamo na vrtu veliko paradižnika, ga lahko posušimo in z njim obogatimo marsikatero jed. Če mu želimo podaljšati obstojnost, ga shranimo v...