Kremna krompirjeva juha s porom

Znam svetuje

Nežna, kremna juha, ki jo hitro pripravimo, je zelo dobra tudi hladna, zato jo lahko kuhamo tudi poleti.

Sestavine

  • 600 g krompirja
  • 1 por
  • 2 korenčka
  • 400 ml mleka
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 500 ml zelenjavne  jušne osnove
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g masla
  • šopek svežega timijana in peteršilja
  • 1/2 žličke muškatnega oreška
  • Sol in poper

Postopek

1Por in korenček očistimo in narežemo na majhne koščke. V loncu segrejemo maslo in olje in na nje dušimo por in korenje približno 15 minut.

2Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Dodamo ga v lonec in nekaj minut dušimo skupaj z zelenjavo. Dodamo mlačno mleko, solimo, dodamo tudi vse začimbe, pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 20 minut, da se skuha krompir.

3Juho z mešalnikom zmiksamo, dodamo še smetano za kuhanje, jušno osnovo, poskusimo če je dovolj začinjeno in pustimo vreti še 10 minut.

4Okrasimo še s kolobarčki svežega pora in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite