Otroške hobotnice iz hrenovk

Znam svetuje

Iščete zabavno in hitro idejo za otroško kosilo ali malico, ki bo nasmejala tudi najbolj izbirčne jedce? Otroške hobotnice iz hrenovk so prava rešitev! Z malo domišljije običajne hrenovke spremenimo v simpatične morske pošasti, ki se med pečenjem čudežno razprejo v lovke.

Ta preprosta jed ni le okusna, ampak tudi zabavna za pripravo – idealna za vikend ustvarjanje z otroki, rojstnodnevne zabave ali posebne priložnosti. Preverite, kako iz treh sestavin ustvariti krožnik, ki bo navdušil prav vsakogar!

Sestavine za otroške hobotnice iz hrenovk

  • 4 hrenovke (klasične ali piščančje)
  • 1 žlica olja za pečenje
  • (po želji) kečap, majoneza ali gorčica za oči in dekoracijo

Postopek

1Vsako hrenovko na eni strani zarežite z dvema navpičnima rezoma v obliki križa, dolžine približno 2/3 hrenovke. Tako boste dobili štiri »lovke«, ki se bodo med pečenjem razprle kot prava hobotnica.

2V ponvi segrejte olje. Hrenovke položite z zarezanimi deli navzdol. Pecite na srednjem ognju 3–5 minut, dokler se »lovke« ne razprejo in lepo zapečejo.

3Z zobotrebcem, majhno žličko ali kulinarično vrečko na zgornji del hrenovke dodajte kapljici kečapa ali majoneze za oči. Lahko uporabite tudi zrnca popra, rezine olive ali koščke sira za še več zabave.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite