Takšna pica je primerna za vse, ki se držite LCHF- diete, ali za vse, ki ne uživate glutena.
Sestavine
- 250 g cvetače
- 20 g parmezana v kosu
- 1 jajce
- 15 g razmaščene mandljeve moke
- 5 g indijskega trpotca
- sol
Postopek
1Cvetačo drobno naribamo, še bolje je, da jo zmeljemo v multipraktiku. Kuhamo jo na sopari približno 15 minut. Brez maščobe jo suho pražimo na ponvi toliko časa, da izhlapi vsa voda. Dobro jo ohladimo. Drobno naribamo parmezan. Cvetačo, parmezan, mandljevo moko, indijski trpotec in sol dobro premešamo, dodamo jajce in zgnetemo v pesto.
2Pečico predgrejemo na 200°C. Pladenj, na katerem bomo pekli pico, pustimo v pečici, da se segreje. Vzamemo kos papirja za peko, malo ga naoljimo in nanj kar z roko enakomerno razporedimo testo.
3Testo postavimo na ogret pekač skupaj s peki papirjem. Po 10 minutah ga vzamemo iz pečice, obrnemo na drug peki papir, ki ga znova malo namažemo z oljem, vrhnjega pa odstranimo. Vrnemo v pečico in pečemo še 7 minut, da se lepo zapeče.
4Pico obložite s poljubnimi sestavinami, dvignite temperaturo na maksimum in jo pecite še 5-7 minut.