Goveji rep v rdečem vinu

Znam svetuje

Prava gurmanska poslastica, če je le narejena pravilno.

Sestavine

  • 125 g slanine s kožo
  • 1 kg govejega repa
  • 1/2 šopka timjana
  • 1 lovorov list
  • sol
  • poper
  • 1 sveženj jušne zelenjave
  • 2 stroka česna
  • 500 ml rdečega vina
  • 2 jedilni žlici olja
  • 2 jedilni žlici moke
  • 100 g ostrigarjev
  • 400 ml mesne juhe

Priprava

1Slanini odstranimo kožo. Slanino narežemo na drobne kocke. Goveji rep operemo, osušimo in narežemo na 3 cm velike kocke. Skupaj s slanino in kožo ga damo v skledo. Timijan operemo, osušimo in sesekljamo, zdrobljen lovorov list, sol in poper pa prav tako damo v skledo.

2Jušno zelenjavo operemo, po potrebi olupimo in narežemo na kocke. Česen olupimo in narežemo na kocke. Vse skupaj damo k mesu. Prelijemo z rdečim vinom, pokrijemo, postavimo na hladno in pustimo počivati čez noč.

3Meso vzamemo iz marinade, otremo in v vročem olju na vseh straneh dobro popečemo. Po njem posujemo moko, dodamo odcejeno zelenjavo in dušimo. Gobe očistimo, odrgnemo z vlažno krpo in narežemo na drobne koščke. Skupaj z marinado in juho jih damo k mesu. Med mešanjem zavremo.

4Pokrijemo in pečemo v pečici pri 160 °C (v ventilacijski pečici pri 140 °C) okoli 3 ure. Solimo in popramo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite