Prava gurmanska poslastica, če je le narejena pravilno.
Sestavine
- 125 g slanine s kožo
- 1 kg govejega repa
- 1/2 šopka timjana
- 1 lovorov list
- sol
- poper
- 1 sveženj jušne zelenjave
- 2 stroka česna
- 500 ml rdečega vina
- 2 jedilni žlici olja
- 2 jedilni žlici moke
- 100 g ostrigarjev
- 400 ml mesne juhe
Priprava
1Slanini odstranimo kožo. Slanino narežemo na drobne kocke. Goveji rep operemo, osušimo in narežemo na 3 cm velike kocke. Skupaj s slanino in kožo ga damo v skledo. Timijan operemo, osušimo in sesekljamo, zdrobljen lovorov list, sol in poper pa prav tako damo v skledo.
2Jušno zelenjavo operemo, po potrebi olupimo in narežemo na kocke. Česen olupimo in narežemo na kocke. Vse skupaj damo k mesu. Prelijemo z rdečim vinom, pokrijemo, postavimo na hladno in pustimo počivati čez noč.
3Meso vzamemo iz marinade, otremo in v vročem olju na vseh straneh dobro popečemo. Po njem posujemo moko, dodamo odcejeno zelenjavo in dušimo. Gobe očistimo, odrgnemo z vlažno krpo in narežemo na drobne koščke. Skupaj z marinado in juho jih damo k mesu. Med mešanjem zavremo.
4Pokrijemo in pečemo v pečici pri 160 °C (v ventilacijski pečici pri 140 °C) okoli 3 ure. Solimo in popramo.