Rezanci s piščancem, z gorgonzolo in orehi

Znam svetuje

Odlična jed na hitro.

Sestavine

  • 200 g piščanca
  • 30 g masla
  • 400 g rezancev
  • 180 g gorgonzole
  • 150 ml navadnega jogurta
  • 90 ml mleka
  • 50 g mletih orehov
  • 30 ml limoninega soka
  • sol
  • poper

Priprava

1Na olju popečemo piščančje koščke, ki jih zalijemo z nekaj žlic vode in nato 15 minut kuhamo na počasnem ognju.

2V drugi posodi zavremo slano vodo in skuhamo rezance.

3V ponvi raztopimo maslo, dodamo gorgonzolo in mešamo, dokler se sir povsem ne raztopi. Dolijemo jogurt, limonin sok, dodamo mlete orehe, ter začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj premešamo in počakamo, da omaka zavre. Dodamo piščanca in, preden postrežemo, omako mehko premešamo. Z njo prelijemo testenine. 

4Rezance lahko ponudimo kot toplo predjed ali pa zraven postrežemo tudi zeleno solato in že je tu slastno kosilo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite