Preprosta tunina omaka je enostavna in dobra omaka, več kot odlična s testeninami, pa tudi s pirejem ali kuhano zelenjavo.
Testenine s tunino omako je eden tistih receptov, ob katerih takoj pomislimo na druženje s prijatelji, ko na hitro pripravimo večerjo in preprosto uživamo v skupnem preživljanju ur.
Ali pa nas popelje nazaj v tiste popoldneve študija, ko smo po koncu predavanj lačni odhiteli domov in se lotili krožnika testenin, preprostega in hitrega, ki je zagotovo uspel vsem.
Špageti s tuno so v svoji preprostosti eden najbolj priljubljenih receptov italijanske kuhinje. Odlična ideja tudi na kampiranju ali ko nimamo dovolj časa za nakupovanje, saj imamo sestavine skoraj vedno v shrambi!
Sestavine za preprosto tunino omako
- 380 g špagetov
- 320 g tune (v olju)
- 400 g češnjevih paradižnikov
- 2 stroka česna
- 0,3 dl oljčnega olja
- nekaj listov bazilike
- sol po okusu
Postopek
1Češnjeve paradižnike operemo in prerežemo na pol, nato pa v večjo ponev damo malo oljčnega olja s strokom česna in pustimo, da zadiši, nato dodamo češnjeve paradižnike.
2Solimo in paradižnike na zmerni temperaturi dušimo 5-6 minut.
3Dodamo odcejeno tunino in pustimo, da se vse skupaj kuha še 4-5 minut. 4Špagete skuhamo v veliko slane vode, velja pravilo, na 100 g testenin, liter vode in pol majhne žličke soli.
4Ko so špageti kuhani al dente, jih odcedimo in stresemo direktno v ponev z omako.
5Vse skupaj dušimo nekaj minut in postrežemo.
6Špagete razporedimo na krožnike, okrasimo s svežimi listi bazilike, zraven ponudimo še sveže nariban parmezan.