Piščanec v smetanovi omaki s sirom

Znam svetuje

Za tiste dni, ko si želite razvajati brbončice in ustvariti okusen obrok s preprostimi sestavinami, vam predstavljamo recept za sočen piščanec v kremasti smetanovi omaki. Ta jed združuje bogate arome in nežnost piščančjih filejev z omako, ki je hkrati kremasta in polna okusa.

S kombinacijo kisle smetane, gorčice, čebule in česna boste ustvarili jed, ki bo navdušila vaše brbončice in očarala goste. Priprava je enostavna, rezultat pa je prava kulinarična poslastica.

Zadihajte v kuhinjo in dovolite, da vonji in okusi združijo harmonijo v tem okusnem piščancu v smetanovi omaki.

Sestavine za piščanca v smetanovi omaki s sirom

  • 4 piščančji fileji
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula, sesekljana
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 200 ml piščančje jušne osnove
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 žlica gorčice
  • 100 g naribanega sira (npr. parmezan ali gauda)
  • sol
  • poper
  • sveža zelišča (npr. peteršilj ali drobnjak) za okrasitev

Postopek

1 Piščančje fileje solite in poprajte po okusu. Segrejte olivno olje v večji ponvi in pecite fileje na srednji temperaturi, dokler niso zlato rjavi. Odstranite jih iz ponve in jih držite na toplem.

2 V isti ponvi dodajte sesekljano čebulo in jo pražite, dokler ne postane mehka. Dodajte nasekljan česen in pražite še nekaj minut. Vmešajte gorčico in postopoma dodajte piščančjo jušno osnovo. Zavrite in nato zmanjšajte temperaturo.

3 V omako vmešajte kislo smetano in nato postopoma dodajte nariban sir. Neprestano mešajte, dokler se sir ne stopi in omaka postane gosta.

4 Vrnite piščančje fileje v ponev. Pokrijte ponev in kuhajte še približno 15-20 minut ali dokler se piščanec popolnoma skuha.

5 Postrezite piščančje fileje na krožnikih, prelijte z obilico smetanove omake s sirom in okrasite s svežimi zelišči.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite