Odlična kombinacija okusov, h kateri najbolj tekne riž.
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 2 dl jušne osnove
- 3 žlice dijonske gorčice
- 0,5 dl belega vina
- 1 smetana za kuhanje
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 šampinjoni
Priprava
1Iz piščančjih prsi narežemo 4 tanjše zrezke. Malo jih posolimo in popopramo ter izdatno namažemo z gorčico.
2V večjo ponev damo žlico oljčnega olja in na njem dobro popečemo piščanca z obeh strani. Dodamo na lističe narezane šampinjone in popečemo še njih par minut. Popečene zalijemo najprej z belim vinom, po dveh minutah pa še z jušno osnovo.
3Na srednje močnem ognju dušimo 10 minut, dokler na povre polovica tekočine. Nato v ponev dodamo še žlico gorčice in smetano za kuhanje.
4Prevremo, ob stalnem mešanju kuhamo še dve minuti in odstavimo z ognja.