Piščančji zrezki v gorčični omaki

Znam svetuje

Odlična kombinacija okusov, h kateri najbolj tekne riž.

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 2 dl jušne osnove
  • 3 žlice dijonske gorčice
  • 0,5 dl belega vina
  • 1 smetana za kuhanje
  • sol
  • poper
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 šampinjoni

Priprava

1Iz piščančjih prsi narežemo 4 tanjše zrezke. Malo jih posolimo in popopramo ter izdatno namažemo z gorčico.

2V večjo ponev damo žlico oljčnega olja in na njem dobro popečemo piščanca z obeh strani. Dodamo na lističe narezane šampinjone in popečemo še njih par minut. Popečene zalijemo najprej z belim vinom, po dveh minutah pa še z jušno osnovo.

3Na srednje močnem ognju dušimo 10 minut, dokler na povre polovica tekočine. Nato v ponev dodamo še žlico gorčice in smetano za kuhanje.

4Prevremo, ob stalnem mešanju kuhamo še dve minuti in odstavimo z ognja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite