Špinačna juha s poširanim jajcem

Znam svetuje

Juhica za polizat prste

Sestavine za špinačno juho s poširanim jajcem

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g zamrznjene špinače
  • 2 žlici masla
  • 1/2 žlice navadne moke
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 100 ml smetane za stepanje
  • sol
  • poper
  • 1 žlica kisa
  • 4 jajca

Postopek

1Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi na maslu prepražimo čebulo in česen, dodamo špinačo, potresemo z moko, prepražimo, prilijemo juho, zavremo in kuhamo 20 minut.

2Juho zmešamo do gladkega, zmehčamo s smetano, začinimo s soljo in poprom.

3V loncu zavremo vodo in kis ter z metlico ustvarimo vrtinec. Na sredino razbijemo jajce in ga prekrijemo z beljakom, kuhamo 2 minuti in vzamemo ven. Juho razdelimo na krožnike, dodamo poširano jajce.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite