Recept za tortni biskvit brez razočaranj

Znam svetuje

Recept za tortni biskvit brez razočaranj je naša rešitev, ko potrebujemo res popolno peko. Biskvit je osnova sladke kuhinje, saj ga velikokrat uporabljamo. Pogosto se nam zgodi, da se biskvit ponesreči in izgubimo voljo, da bi sploh nadaljevali ali pa se naslednjič peke torte niti ne lotimo več. Konec je skrbi, lahko se sprostite! Pripravili smo recept, s katerim teh težav ne boste imeli. To je namreč biskvit za torto, ki vedno uspe.

Rezultat pečenega biskvita je rahlo in puhasto testo, ki je ustvarjeno za različne nadeve, kreme in okuse. Uporablja se lahko kot osnova za torte, rogljiče, kolače in druge sladice. Zaradi svoje nevtralne arome in teksture je biskvit priljubljen in vsestranski del mnogih sladkih receptov.

Sestavine za biskvit za torto, ki vedno uspe

  • 25 dag moke
  • 25 dag sladkorja
  • 5 jajc
  • 1 pecilni prašek
  • 1 dl olja
  • 1 dl voda

Postopek

1Jajca razbijemo in ločimo rumenjak od beljaka. Beljake malo posolimo in na najvišji hitrosti umešamo beljakov sneg. Postavimo ga na stran.

2V drugi posodi z mešalnikom penasto zmešamo rumenjake in sladkor, dokler se sladkor ne stopi.

3Dodamo vodo in olje in kar ves čas mešamo.

4Dodamo moko s pecilnim praškom, prej ju presejemo, mešamo in na koncu dodamo sneg.

5Pekač segrejemo na 180 stopinj. Pekač premera 26 cm namažemo z maslom in vanj vplijemo testo. Pečemo 35 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite