Brstični ohrovt s krompirjem in slanino

Znam svetuje

Kombinacija slanine, brstičnega ohrovta in krompirja je popolna priloga ali samostojna jed za hladne zimske dni. Pri pečenju brstični ohrovt izgubi večino grenkobe. Hrustljavo zapečeni bodo brez dvoma všeč tudi otrokom.

Sestavine za brstični ohrovt s krompirjem in slanino

  • 1 kg krompirja
  • 1/2 kg brstičnega ohrovta
  • 0,4 dl oljčnega olja
  • 250 g na kocke narezane slanine
  • 3 stroke sesekljanega česna
  • 1/2 žličke nasekljanega svežega rožmarina
  • 1 žlica gorčice
  • sol
  • poper

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose. Brstični ohrovt operemo, porežemo konce in razpolovimo.

2V večji skledi zmešamo olje, česen, rožmarin, gorčico, sol in poper. Dobro premešamo. Najprej v mešanico dodamo krompir, ga dobro prevlečemo z oljno mešanico in prestavimo v večji pekač. Pečemo nekje 20 minut, vmes ga premešamo.

3V isto mešanico olja damo še brstični ohrovt, dobro premešamo. Pekač vzamemo iz pečice, krompir prestavimo na eno stran.

4Na drugo stran damo začinjene brstičke z odrezano stranjo navzdol. Po vrhu potresemo slanino.

5Temperaturo povišamo na 220 °C in pečemo še nekje 20 minut. Slanina mora biti lepo zapečena in hrustljava, brstični ohrovt pa mehek in na spodnji strani zapečen.

Nasvet

Uporabite lahko druge začimbe, recimo timijan in majaron, lahko naredite prilogo brez slanine, prav tako bo okusna. Lahko dodamo tudi na kolute narezano čebulo, skratka poigramo se z okusi in najdemo tistega, ki nam je najbolj všeč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite