Ko nimamo preveč časa ter si vseeno zaželimo sočne in okusne sladice, pripravimo biskvit z borovnicami.
Borovnice imajo izjemno veliko antioksidantov in zmanjšujejo gube, preprečujejo vnetja, tveganje za srčno-žilne bolezni in celo Alzheimerjevo bolezen. Borovničev biskvit tako ni samo dober, je tudi zdrav.
Sestavine
- 9 žlic moke
- 4 žlice in pol sladkorja
- 3 jajca
- 9 dag masla
- 4 ml mleka
- sol
- 2 pesti borovnic
- sladkor v prahu
Postopek
1V posodo presejemo moko in dodamo vse preostale sestavine. Borovnice dodamo na koncu, ko smo že zmešali maso, da jih ne uničimo in jih nežno z lopatko vmešamo v zmes.
2Podolgovat pekač pripravimo za peko. Lahko ga obložimo s peki papirjem, namažemo z maslom ali z malo olja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
3Biskvit pečemo 45 minut, ga ohladimo in posipamo s sladkorjem v prahu.
Pozdravljeni,
meni biskvit ni uspel. 4,5dcl mleka je testo naredilo popolnoma tekoče. Je mogoče narobe zapisano? Hvala in lep pozdrav. Tatjana
Gospa Tatjana hvala, da ste opazila, napako smo z vašo pomočjo odpravili. Za nevšečnosti se opravičujemo in vas lepo pozdravljamo.