Biskvit z borovnicami

Znam svetuje

Ko nimamo preveč časa ter si vseeno zaželimo sočne in okusne sladice, pripravimo biskvit z borovnicami.

Borovnice imajo izjemno veliko antioksidantov in zmanjšujejo gube, preprečujejo vnetja, tveganje za srčno-žilne bolezni in celo Alzheimerjevo bolezen. Borovničev biskvit tako ni samo dober, je tudi zdrav.

Sestavine

  • 9 žlic moke
  • 4 žlice in pol sladkorja
  • 3 jajca
  • 9 dag masla
  • 4 ml mleka
  • sol
  • 2 pesti borovnic
  • sladkor v prahu

Postopek

1V posodo presejemo moko in dodamo vse preostale sestavine. Borovnice dodamo na koncu, ko smo že zmešali maso, da jih ne uničimo in jih nežno z lopatko vmešamo v zmes.

2Podolgovat pekač pripravimo za peko. Lahko ga obložimo s peki papirjem, namažemo z maslom ali z malo olja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

3Biskvit pečemo 45 minut, ga ohladimo in posipamo s sladkorjem v prahu.

2 KOMENTARJI

  1. Pozdravljeni,
    meni biskvit ni uspel. 4,5dcl mleka je testo naredilo popolnoma tekoče. Je mogoče narobe zapisano? Hvala in lep pozdrav. Tatjana

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite