Tortelini z zelenjavo

Znam svetuje

Tortelini z zelenjavo so odlična italijanska jed, za katero uporabimo sezonsko zelenjavo. Nadev v tortelinih z zelenjavo je sestavljen iz različnih vrst zelenjave, ki trenutno raste na vrtu ali se ponuja na tržnici. Pogosto jih obogatimo s sirom, začimbami in drugimi sestavinami. Zelenjava, ki se pogosto uporablja v tortelinih, vključuje špinačo, brokoli, cvetačo, gobe, bučke, korenje, paradižnik in papriko. Nadev se lahko pripravi tudi z dodatkom sira, kot sta rikota ali parmezan, saj tortelinom doda kremasto in okusno teksturo.

Sestavine za torteline z zelenjavo

  • 250 g tortelinov
  • 500 ml vode ali jušne osnove
  • 200 g brokolija
  • 100 g korenja
  • 1 por
  • 150 g gob (šampinjonov, šitake …)
  • 2 stroka česna
  • 1-2 žlici sira mascarpone
  • 80 g parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1V ponvi prepražimo narezano zelenjavo.

2Prelijemo jo z jušno osnovo ali vodo in počakamo, da zavre.

3Dodamo torteline, po potrebi solimo in pustimo, da se skuhajo.

4Na koncu popramo, primešamo še mascarpone in potresemo s parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite